Αυτή θα είναι η εικόνα της πολυκατοικίας του 2030;


Μία εικόνα με πολλούς φορτιστές τον έναν πάνω στον άλλο μας δίνει μια γεύση από την αναρχία που θα μπορούσε να φέρει η ηλεκτροκίνηση στο άμεσο μέλλον.


Για τον περισσότερο κόσμο, ο μεγαλύτερος ανασταλτικός παράγοντας για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πέρα από τις τιμές τους (οι οποίες πέφτουν σιγά-σιγά) είναι ο τρόπος φόρτισης.

Ιδίως σε πόλεις όπως η Αθήνα, όπου η μεγαλύτερη πλειοψηφία των κατοίκων ζει σε πολυκατοικίες όπου είναι εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετηθούν οι φορτιστές του κάθε ιδιοκτήτη.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι μόνο της Αθήνας αλλά και άλλων μεγάλων πόλεων. Και φαίνεται ανάγλυφα στην φωτογραφία που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου.

Σε αυτήν βλέπουμε μία σειρά με περισσότερους από 10 διαφορετικούς φορτιστές, τοποθετημένους πάνω σε ένα κομμάτι τοίχου που προφανώς ήταν ελεύθερο.

Οι φορτιστές αυτοί εξυπηρετούν διαφορετικούς οδηγούς-κατοίκους της συγκεκριμένης πολυκατοικίας, οι οποίοι προφανώς φορτίζουν με βάρδιες, έχοντας επιλέξει ο καθένας τον δικό του πάροχο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το που βρίσκεται αυτή η κατοικία (οι περισσότεροι την προσδιορίζουν κάπου στην Γερμανία), όμως θα μπορούσε να είναι μία πρώτη προβολή της πραγματικότητας που θα έρθει σε λίγα χρόνια.

Και όντως κάπως έτσι θα είναι η κατάσταση αν οι κυβερνήσεις δεν βάλουν κάποια τάξη από τώρα που είναι νωρίς, γιατί διαφορετικά ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του. Πολύ δε περισσότερο στην χώρα μας, όπου αυτό είναι και το αγαπημένο σπορ του Έλληνα…

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !