Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ζήτησε συγγνώμη και προχώρησε σε 11.000 απολύσεις


Τι αναφέρει η επιστολή που έστειλε στους εργαζομένους;


Στα χνάρια του Ίλον Μασκ βαδίζει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ που ανακοίνωσε μέσω e-mail ότι η Meta θα πραγματοποιήσει περικοπές που αντιστοιχούν σε 11.000 απολύσεις.

«Συγγνώμη, κάναμε λάθος», αναφέρει το e-mail που έστειλε στους εργαζομένους και στο οποίο αιτιολογεί την απόφαση για μαζικές απολύσης.

H επιστολή του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Στη μακροσκελή επιστολή του ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ αναφέρει μεταξύ άλλων πως η αδύναμη διαφημιστική αγορά τον οδηγεί στη συγκεκριμένη απόφαση τονίζοντας: «Λαμβάνουμε επιλέον μέτρα για να γίνουμε μια πιο αποτελεσματική εταιρεία περικόπτωντας τα διαθέσιμα έξοδα και επεκτείνοντας το “πάγωμα” των προσλήψεων στο πρώτο τρίμηνο του 2023», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Πρόκειται για μια λυπηρή στιγμή και δεν υπάρχει άλλο τρόπος. Σε όσους απολύονται θέλω να σας ευχαριστήσω για όλα όσα κάνατε γι’ αυτή την επιχείρηση».

Το ρεπορτάζ της Wall Street Journal αναφέρει πως ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ σε συνάντηση που είχε με διευθυντικά στελέχη της Meta ανέλαβε πλήρως την ευθύνη δηλώνοντας πως η υπεραισιοδοξία που είχε για την πορεία της εταιρείας τον οδήγησε στο παρελθόν να κάνει υπερβολικές προσλήψεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές αναφέρουν πως ο αριθμός απολύσεων του Ζούκερμπεργκ είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από αυτόν που ανακοίνωσε ο Ίλον Μασκ για το Twitter.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !