Revenge porn - Πάτρα: Τρία άτομα υπεύθυνα για τη διακίνηση των πρώτων βίντεο - Οι δύο γυναίκεςΟι αστυνομικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν ποιοι είναι αυτοί που διακινούσαν το υλικό που έχει χαρακτηριστεί ως revenge porn, και αφορά σε 141 γυναίκες στην Πάτρα.


Στοιχεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και των αστυνομικών που έχουν αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης «δείχνουν» πως από πίσω κρύβονται τρία πρόσωπα, δύο γυναίκες και ένας άνδρας που διαμένουν σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Νέο Φάληρο. 

Αυτοί οι τρεις φέρονται να «διακίνησαν» πριν από 11 μήνες τα πρώτα βίντεο. Για όλα τα άλλα φέρουν την ευθύνη Πατρινοί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, εκτός από έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής, εραστή συγκεκριμένης γυναίκας στον οποίον έχει γίνει μήνυση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η εταιρεία που διαχειριζόταν τον server μέσω του οποίου γινόταν η διακίνηση του υλικού μόλις διαπίστωσε πως ήταν παράνομο το κατέβασε.

Σημειώνεται πως για την ώρα νομικά έχουν προσφύγει μόλις δύο γυναίκες. 

Μπορεί η εταιρεία να κατέβασε το επίμαχο υλικό της ντροπής, αλλά αυτό δεν πτοεί τους «ενδιαφερόμενους» να την αποκτήσουν! 

Μέσω της εφαρμογής Mega Play έχει διακινηθεί σε χιλιάδες κινητά, ενώ κάποιοι φρόντισαν και «μετέτρεψαν» το υλικό σε mp4 ώστε να προβάλλεται σαν βίντεο και να μην έχει «ανάγκη» ο εκάστοτε «χρήστης» την συνδρομή του διαδικτύου ή του συγκεκριμένου «cloud».

Aναλυτές της ΕΛΑΣ στα κεντρικά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εκτιμούν ότι η ιστορία πρέπει να ξεκίνησε πριν από τρία με τέσσερα χρόνια. Οι δράστες, που φέρεται να έχουν σχέση με την Πάτρα, δεν ήταν, απ’ ό,τι δείχνουν τα πράγματα, και… επιστήμονες στα ηλεκτρονικά, αφού δημιούργησαν αρχικά ένα κλειστό cloud αγνοώντας ότι το link που αρχικά έστελναν σε δικούς τους ανθρώπους με τον καιρό θα διαδιδόταν από κινητό σε κινητό σε πολλούς παραλήπτες.

Βέβαια, υπάρχουν και οι εκτιμήσεις που λένε ότι ενδεχομένως οι ενορχηστρωτές αυτού του σχεδίου της διαστροφής το έκαναν σκοπίμως, για να εντοπίσουν και άλλους «πικραμένους» ή και «επιδειξιομανείς» άνδρες που είχαν στην κατοχή τους απαγορευμένο υλικό με τις πρώην συντρόφους τους και για να τις εκδικηθούν ήταν διατεθειμένοι να το βάλουν στο «ροζ» cloud και να βγάλουν στα… ιντερνετικά μανταλάκια ακατάλληλες προσωπικές στιγμές τους. Οποια κι αν ήταν τελικά τα κίνητρά τους, όσο περνούσε ο καιρός ο κύκλος άνοιγε και ο έλεγχος χανόταν.

Με απλά λόγια, στα τέλη του 2018 με αρχές του 2019 οι ιδρυτές αυτού του κλαμπ μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας νοίκιασαν έναν χώρο αποθήκευσης μεγάλων αρχείων (cloud) προκειμένου να τοποθετήσουν τα «ροζ» βίντεο και τις φωτογραφίες. Μάλιστα, η τιμή για μια τέτοια δραστηριότητα στοιχίζει περίπου 10 δολάρια τον μήνα. Αρχικά, λένε οι εκτιμήσεις, στο συγκεκριμένο cloud υπήρχαν λίγα βίντεο και πρόσβαση για να τα δουν είχαν ελάχιστοι. Και αυτό γιατί προϋπόθεση για να μπει κάποιος είναι να γνωρίζει τον σχετικό σύνδεσμο (link) και παράλληλα να κατεβάσει την εφαρμογή mega play.
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !