Αυτό το πλάσμα που θυμίζει ταινία τρόμου είναι αληθινό, ζει παντού, το συναντάς καθημερινά - Ξέρεις τι είναι;


Μια απίθανη φωτογραφία έχει γίνει τρελά viral τις τελευταίες ώρες στα social media και το διαδίκτυο γενικότερα, με όσους την αντικρίζουν να λένε πως είναι σα να βγήκε από ταινία τρόμου.

 

Και πράγματι, δεν έχουν άδικο αφού αυτή η σούπερ κοντινή (macro) φωτογραφία τραβήχτηκε με τη βοήθεια ενός οπτικού μικροσκοπίου και αποκαλύπτει το πραγματικό...πρόσωπο των μυρμηγκιών, το οποίο θυμίζει σε άλλους την εικόνα ενός δαιμονικού τέρατος, ενώ σε άλλους θυμίζει Orc από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Σίγουρα πάντως δε θυμίζει σε τίποτα το αθώο και άκακο εμφανισιακά μυρμήγκι που όλοι έχουμε κατά νου.

Δείτε τη viral φωτογραφία:


H εικόνα αυτή ανήκει στον Λιθουανό φωτογράφο Eugenijus Kavaliauskas, με την οποία συμμετέχει στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας "Small World 2022" της Nikon. 

Πρόκειται για έναν διαγωνισμό που αναδεικνύει την τέχνη της φωτογραφίας με μικροσκόπιο, που επιτρέπει να αποτυπώνονται λεπτομέρειες που το ανθρώπινο μάτι απλώς δεν μπορεί να δει.

Μιλώντας στο Insider ο Kavaliauskas είπε ότι το γεγονός ότι ζει στο δάσος τον διευκόλυνε να πιάσει ένα μυρμήγκι αν και "είναι βαρετό να βγάζεις φωτογραφία ένα μυρμήγκι που τρέχει στο έδαφος".

Έτσι πήρε ένα και το έβαλε κάτω από το μικροσκόπιο για να βγάλει τα κλικ που ήθελε. "Ψάχνω πάντα για λεπτομέρειες, σκιές και αθέατες γωνίες. Ο κύριος στόχος της φωτογραφίας είναι να είσαι εσύ ο ερευνητής. Με γοητεύουν τα αριστουργήματα του Θεού και η ευκαιρία να δούμε τα σχέδιά του." δήλωσε μεταξύ άλλων.

Βέβαια απαντώντας σε όλες αυτές τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο διαδίκτυο για την φωτογραφία του είπε ότι "δεν υπάρχουν τρομακτικά πράγματα στη φύση".

Ωστόσο, ο νικητής του παραπάνω διαγωνισμού δεν ήταν το "δαιμονικό μυρμήγκι" αλλά η μικροσκοπική πατούσα ενός gecko Μαδαγασκάρης. Τη φωτογραφία τράβηξε ο Grigorii Timin από το Πανεπιστήμιο της Γενεύης, την οποία μεγέθυνε κατά 63 φορές σε βαθμό που φαίνονται τα κόκκαλα, οι τένοντες, τα νεύρα και το δέρμα του.


unboxholics.com 
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !