Ατύχημα σε λούνα παρκ της Αθήνας: Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες


Αποκλειστικές φωτογραφίες - Μία κοπέλα διασωληνώθηκε, 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας - Εχουν τραυματιστεί ελαφρότερα άλλοι δύο - Τι απαντά το λούνα παρκ


Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται τελικά οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες μετά το ατύχημα σε παιχνίδι με βάρκες που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Allou Fun Park στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ένας 24χρονος έχει υποστεί ρήξη σπλήνας, ενώ μία κοπέλα 21 ετών έχει διασωληνωθεί με σοβαρές κακώσεις στον θώρακα. Επίσης μία 22χρονη νοσηλεύεται με διάσειση, ενώ ένας έλαβε χθες βράδυ τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Όπως φαίνεται και στις αποκλειστικές εικόνες του protothema.gr, το ατύχημα συνέβη στο παιχνίδι La isla όταν η βάρκα δεν έκοψε ταχύτητα, εκσφενδονίζοντας τους τέσσερις επισκέπτες πάνω σε θάμνους. Η φωτογραφία που δημοσιεύει το protothema δείχνει το σημείο του ατυχήματος. Οι υπεύθυνοι του λούνα παρκ απαντούν ότι η βάρκα της φωτογραφίας δεν είναι η επίμαχη που εμπλέκεται στο συμβάν.


Συγκεκριμένα το παιχνίδι La Isla αποτελείται από ξεχωριστά βαγόνια-βάρκες χωρητικότητας έως τεσσάρων ατόμων. Οι βάρκας κινούνται πάνω σε ράγες, οι οποίες φτάνουν σε ύψος τα 15 μέτρα. Στη συνέχεια πέφτουν απότομα στο νερό όπου και φρενάρουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού, η στάθμη του νερού δεν ήταν στα προβλεπόμενα όρια και το βαγόνι των τεσσάρων νέων βγήκε από τις ράγες με αποτέλεσμα όλοι να τραυματιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συγκεκριμένο παιχνίδι, δεν υπάρχει ζώνη ασφαλείας καθώς θεωρείται ένα από τα πιο ακίνδυνα στο χώρο του Allou Fun Park.

Οι επισκέπτες του λούνα παρκ κάλεσαν την Αστυνομία, η οποία έσπευσε στο χώρο και ερεύνησε το περιστατικό του ατυχήματος προχωρώντας μάλιστα σε δύο προσαγωγές: αυτή του υπεύθυνου βάρδιας του πάρκου αλλά και του νόμιμου εκπροσώπου.

Για το ατύχημα μίλησε στο protothema.gr ο πατέρας ενός εκ των τραυματιών: «Είμαι στο νοσοκομείο και έχω τρομοκρατηθεί, τρια παιδιά είναι σοβαρά. Ευτυχώς ο γιος μου είναι σε καλύτερη κατάσταση. Τα παιδιά μεταξύ τους είναι φίλοι και εχθες αποφάσισαν όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας τους να βγουν βόλτα και να έρθουν στο Λούνα Πάρκ. Πού να ήξεραν τι τους περιμένει! Όπως μου το περιέγραψε ο γιος μου, το τρενάκι σταματάει με το νερό, αφού πρώτα πέσει απο μεγάλο ύψος. Αυτό λοιπόν δεν φρέναρε όταν έπρεπε και με την φόρα που είχε στην πρώτη στροφή τους πέταξε εκτός παιχνιδιού τραυματίζοντάς τους» είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Χριστοφοράκης πατέρας του 25χρονου τραυματία.

Allou Fun Park: «Ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής»


Από την πλευρά του, το Allou Fun Park σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σε ό,τι αφορά το συμβάν που σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο πάρκο ψυχαγωγίας Allou! Fun Park, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διοίκηση του πάρκου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά. Με βάση το πρωτόκολλο ασφαλείας του πάρκου κλήθηκε άμεσα ασθενοφόρο, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό μερίμνησε για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να μεταβούν οι τραυματίες σε μονάδα υγείας.

Σχετικά με τα όσα γράφτηκαν στον τύπο για το περιστατικό, θα θέλαμε να βεβαιώσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού. Το εν λόγω παιχνίδι, όπως και όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park, φέρει όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις ασφαλείας ενώ διαθέτει αυτοματισμούς ειδοποίησης σφάλματος. Αμέσως μετά το περιστατικό, το τεχνικό τμήμα του πάρκου επιβεβαίωσε ότι το παιχνίδι λειτουργεί χωρίς κανένα σφάλμα, αλλά προληπτικά αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας του.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά βρισκόμαστε σε επικοινωνία μαζί τους για να μάθουμε όλες τις λεπτομέρειες του συμβάντος.

Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως - αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια του Allou! Fun Park συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών.

Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση».
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !