Σοκ με 23χρονη ΑμεΑ: Την έδιωξε η μητέρα της από το σπίτι


«Δεν τη θέλω, φωνάζει και όλο ζητάει πράγματα»


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στα Τρίκαλα, με μία 23χρονη ΑμεΑ να κυκλοφορεί στους δρόμους, επειδή η μητέρα της δεν άντεχε να την φροντίζει άλλο.

Η μητέρα συνελήφθη για έκθεση σε κίνδυνο και εξύβριση, οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο και ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί.
Τι συνέβη

Αναλυτικότερα, στους δρόμους του Βόλου, κυκλοφορούσε 23χρονη ΑμεΑ από τα Τρίκαλα που η 50χρονη μητέρα της την έδιωξε από το σπίτι που φιλοξενούνται στο Βόλο, όπου ήλθαν για διακοπές.

Οι δύο τους, λογομάχησαν με την μητέρα να απαντά ψυχρά ότι δεν μπορεί πλέον να ζει μαζί της και ότι κουράστηκε.

Το κορίτσι με νοητική στέρηση διώχθηκε στις 4 Αυγούστου μετά από καυγά, ενώ η μητέρα αρνείται ότι την έδιωξε αλλά δεν έκανε και κάτι να την κρατήσει.

«Θα μπορούσε να επιστρέψει αν ήθελε», είπε στους αστυνομικούς.

«Φωνάζει και όλο ζητεί πράγματα. Με την άλλη μου την κόρη μπορώ να συνεννοηθώ. Αυτή δεν τη θέλω», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες από το taxydromos.gr.

Το νεαρό κορίτσι σε μια άγνωστη πόλη, περιφέρονταν στους δρόμους και κατέληξε να κοιμηθεί το ίδιο βράδυ στις καρέκλες καφετέριας στην παραλία της πόλης.

Μετά το περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή το βράδυ, η κοπέλα είπε πως κοιμήθηκε σε καφετέρια στην παραλία του Βόλου και στη συνέχεια περιπλανιόταν στην πόλη. «Δεν ξέρω πώς κατάφερα να φθάσω εδώ», ανέφερε στους αστυνομικούς.

Κλήθηκε ο θείος της που την παρέλαβε


Την επόμενη ημέρα πήγε με τα πόδια μέχρι και την Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας και εξιστόρησε το τι είχε συμβεί ενώ ζήτησε να λάβει και τα φάρμακά της που είχε αφήσει σπίτι.

Μεταξύ άλλων ανέφερε, ότι ζει με τη μητέρα και τον σύντροφό τη. Η μητέρα – σύμφωνα με πληροφορίες – διαχειρίζεται και τα οικονομικά και το επίδομα αναπηρίας που λαμβάνει. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και εξετάστηκε από ψυχιάτρους, που έκριναν ότι δεν χρήζει νοσηλείας. Κλήθηκε ο θείος της που την παρέλαβε.

Η μητέρα που οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο να δικαστεί, ζήτησε να της οριστεί δικηγόρος και πήρε τριήμερη προθεσμία να απολογηθεί.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !