Φτωχαίνουν και οι δισεκατομμυριούχοι - Ο Μ.Ζούκερμπεργκ έχασε το 2022 τη μισή περιουσία του


Έχασε 31 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο μέρα


Αφού τώρα που γράφω σκέφτομαι και χρέη μου και κλαίω...

Δύσκολη χρονιά αποδείχτηκε το 2022 για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, καθώς ο ιδρυτής του Facebook και της Meta είδε τη μισή περιουσία του να «κάνει φτερά», με αποτέλεσμα να πέσει αρκετές θέσεις στην κατάταξη του Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με το bloomberg.com, ο Μ.Ζούκερμπεργκ την 1η Ιανουαρίου 2022 είχε 142 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκονταν στην 6η θέση της λίστας, όμως στη διάρκεια της χρονιάς «κατρακύλησε» 14 θέσεις, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πλέον στην 20η με 55,9 δισ. δολάρια.

Ο επιχειρηματίας φαίνεται να αποδίδει μεγάλο μέρος της απώλειας στην αναδιάρθρωση του μεγαλύτερου μέρους του Facebook σε Meta, με στόχο την κυριαρχία στο metaverse.

Αρχικά, μετά την αλλαγή, τον Οκτώβριο του 2021, οι αναφορές κερδών της εταιρείας ήταν αστρονομικές, όμως τον επόμενο Φεβρουάριο, το Facebook ανέφερε μηδενική αύξηση στους μηνιαίους χρήστες, με το Μ.Ζούκερμπεργκ να χάνει 31 δισεκατομμύρια δολάρια σε μία μόνο μέρα.

Οι άσχημες επιδόσεις της Meta φαίνεται να οφείλονται και σε πολλούς άλλους παράγοντες, όπως ότι το Reels του Instagram, η «απάντηση» της πλατφόρμας στο TikTok, δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα έσοδα.

Πάντως, ο ιδρυτής του Facebook δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχους, που είδε φέτος την περιουσία του να μικραίνει. Συγκεκριμένα, ο Τζεφ Μπέζος έχει χάσει 46 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο Λάρι Πέιτζ της Google έχει δει 34 δις. δολάρια να «εξαφανίζονται» από τους λογαριασμούς του.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !