Twitter: Διέρρευσαν τα δεδομένα 5.4 εκατ. χρηστών


Όπως επιβεβαίωσε -μερικώς- και η ίδια η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.


Ένα κενό ασφαλείας επέτρεψε σε τρίτους να αποκτήσουν πρόσβασης τα δεδομένα 5.4 εκατομμυρίων χρηστών του Twitter, όπως επιβεβαίωσε -μερικώς- με ανάρτησή της η ίδια η εταιρεία.

Όπως τονίζεται, οι hackers εκμεταλλεύτηκαν μια… τρύπα στο σύστημα ασφαλείας πριν αυτή εντοπιστεί και κλειστεί με τα σχετικά patches τον Ιανουάριο του 2022.

Το κενό αυτό είχε εντοπιστεί από ερευνητή στα θέματα ασφαλείας, ο οποίος και στο πλαίσιο ενός σχετικού προγράμματος είχε ενημερώσει το Twitter σχετικά.

Η πλατφόρμα δήλωσε τότε πως δεν υπάρχουν στοιχεία για διαρροή δεδομένων, ωστόσο φαίνεται πως κάτι τέτοιο τελικά δεν ίσχυε.

Αν και κάποιος τρίτος μίλησε για 5.4 εκατ. λογαριασμούς, επίσημα, ακόμη και σήμερα, δεν επιβεβαιώνεται ο αριθμός.

Το κενό αυτό ασφαλείας επέτρεψε σε τρίτους να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή και τηλέφωνα επικοινωνίας, κάτι που ακολούθως μπορεί να οδηγήσει μέχρι και στην ταυτοποίηση.

Το Twitter σημειώνει πως θα επικοινωνήσει με τους ιδιοκτήτες λογαριασμών που έχουν πέσει θύμα αυτής της κατάστασης και σημειώνει ιδιαίτερα σε όσους θέλουν να διατηρούν ανώνυμα accounts πως καλό θα είναι να μην ορίσουν το δικό τους mail ή τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και να ενεργοποιήσουν την ασφάλεια δύο επιπέδων.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !