Ο δολοφόνος πάνω στον οποίο βασίστηκε η ταινία Scream



Ποιο πραγματικό γεγονός της ζωής έδωσε έμπνευση στο σεναριογράφο

Στις αρχές της δεκαετίας του '90, ο συγγραφέας του Scream, Kevin Williamson, έμενε στο σπίτι ενός φίλου όταν παρατήρησε πως ένα παράθυρο ήταν ανοιχτό - ομως δεν το είχε ανοίξει εκείνος.

Αναστατωμένος, τηλεφώνησε σε έναν φίλο και οι δυο τους άρχισαν να μιλούν για μια είδηση ​​που είχε ακούσει πρόσφατα ο Williamson, και πώς το σκηνικό ήταν σαν «βγαλμένο από ταινία τρόμου», και για την ακρίβεια ιδανικό για μια ταινία τρομου.

Όταν ο Williamson έκλεισε το τηλέφωνο, είχε την εναρκτήρια σκηνή του Scream στο κεφάλι του. Κάθισε και έγραψε μια συνέχεια της ιστορίας 18 σελίδων και τα υπόλοιπα τα ξέρουμε.
Ποιο πραγματικό γεγονός έδωσε έμπνευση στο σεναριογράφο

Η έμπνευση προήλθε από την τρομακτική αληθινή ιστορία του κατά συρροή δολοφόνου Danny Rolling, γνωστού και ως Gainesville Ripper. Τον Αύγουστο του 1990, ο Rolling προκάλεσε πανδαιμόνιο στη μικρή πόλη Γκέινσβιλ της Φλόριντα, όταν δολοφόνησε πέντε φοιτητές σε τέσσερις ημέρες.

Όχι μόνο ο ρυθμός των δολοφονιών (παρόμοιος με αυτούς που απεικονίζονται στις ταινίες Scream) ήταν τρομακτικά άνευ προηγουμένου, αλλά και οι ίδιες οι δολοφονίες ήταν ιδιαίτερα φρικιαστικές επειδή ο δολοφόνος απολάμβανε τον πανικό.

Σε αντίθεση με τα ογκώδη σκιερά «σχήματα» των slasher ταινιών της δεκαετίας του '70 και του '80, η ταινία δείχνει πως ένας τέτοιος δολοφόνος θα μπορούσε πραγματικά να είναι ο οποιοσδήποτε και όπως υπόσχεται το tagline για το Scream (2022): "Είναι πάντα κάποιος που ξέρεις".

Τριάντα δύο χρόνια μετά το χτύπημα του The Gainesville Ripper και 25 μετά το αρχικό Scream, το Ghostface επέστρεψε στο Woodsboro στη νέα ταινία.

e-daily.gr 
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !