Η Ευρώπη «λιώνει» από τον καύσωνα και στην Αφρική...κάνουν σκι


Στο μικροσκοπικό αφρικανικό βασίλειο του Λεσότο, οι πολίτες...κάνουν σκι ενώ η Ευρώπη λιώνει από τις θερμοκρασίες-ρεκόρ!


Την ώρα που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη βιώνουν ένα ασυνήθιστα ζεστό καλοκαίρι με θερμοκρασίες ρεκόρ και καταστροφικές, πυρκαγιές, στην Αφρική... κάνουν σκι.

Δεν πρόκειται όμως για ένα ακόμη σημάδι της κλιματικής αλλαγής, αλλά για τη συναρπαστική ανωμαλία του Λεσότο, ενός μικροσκοπικού ορεινού βασιλείου που περιβάλλεται εντελώς από τη Νότια Αφρική. Η περίκλειστη χώρα έχει μια μοναδική γεωγραφική ιδιαιτερότητα: Είναι η μόνη χώρα στη Γη όπου κάθε ίντσα της επικράτειάς της, βρίσκεται πάνω από 1.000 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας.

PHOTO GALLERY


To χιονοδρομικό κέντρο Αfriski
Πηγή: Α.Ρ





Το αποτέλεσμα είναι να χιονίζει στο Λεσότο τους χειμώνες του νότιου ημισφαιρίου. Και ενώ οι κρύοι χειμώνες δεν είναι σπάνιοι στη νότια Αφρική, το χιόνι και τα χιονοδρομικά κέντρα είναι εξαιρετικά σπάνια. Σε υψόμετρο 3.000 μέτρων, το Afriski στα όρη Maluti του Λεσότο είναι το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο της Αφρικής που λειτουργεί νότια του ισημερινού.

«Δεν είχα δει ποτέ χιόνι στη ζωή μου», είπε η Kάφι Μοζαμπέλο, η οποία ταξίδεψε από τη Νότια Αφρική για να κάνει χειμερινές διακοπές και σκι που ποτέ δεν πίστευε ότι θα έκανε. «Λοιπόν, αυτή είναι μια εξαιρετική εμπειρία»

Η Μπαφάνα Ναντίντα, η οποία κατάγεται από το Γιοχάνεσμπουργκ, ήταν επίσης ενθουσιασμένη που φόρεσε για πρώτη φορά τις μπότες του σκι. Πέρασε μια ολόκληρη ημέρα κάνοντας μαθήματα σκι, τραβώντας φωτογραφίες και απλώς παίζοντας στο χιόνι. Σκιέρ και σνόουμπορντερ παρατάχθηκαν για να νοικιάσουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Το Kapoko Snow Park του Afriski είναι το μοναδικό ελεύθερο πάρκο χιονιού στη Μαύρη ήπειρο. Οι διαγωνιζόμενοι παρατάχθηκαν τον περασμένο μήνα για τον ετήσιο διαγωνισμό snowboard και σκι Winter Whip Slopestyle. Το Afriski μπορεί να μην είναι στο επίπεδο των τεράστιων αλπικών θέρετρων της Ευρώπης, αλλά η αγάπη για τα χειμερινά σπορ παραμένει ίδια.

Στο Afriski's Sky Restaurant και στο Gondola Cafe, το happy hour ξεκινά στις 10 π.μ. και οι σκιέρ και οι οικότροφοι επιδεικνύουν τις χειμωνιάτικες μόδες τους και κάνουν πάρτι με μουσική, μπύρες στο χέρι. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το μπαρ είναι το υψηλότερο στην Αφρική, αν και αυτό αμφισβητείται από το Sani Mountain Lodge, 130 χιλιόμετρα, ανατολικά στα σύνορα Λεσότο-Νότιας Αφρικής.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !