Τρομερό περιστατικό στο Πακιστάν ‑ Ξενοδοχείο παρασύρεται από την πλημμύρα


Βιβλική καταστροφή με 937 νεκρούς σε δύο μήνες 


Φονικές πλημμύρες «σαρώνουν» το τελευταίο διάστημα το Πακιστάν έχοντας προκαλέσει σοβαρές καταστροφές στις υποδομές της χώρας. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η παράσυρση από τα ορμητικά νερά ενός ξενοδοχείου στο Καλάμ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Τρομακτικά πλάνα αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο και δείχνουν τη στιγμή που το πολυτελές «New Honeymoon Hotel» κυριολεκτικά ξηλώνεται και παρασύρεται από τα νερά προκαλώντας ζημιές ανυπολόγιστης αξίας σε εκατοντάδες σπίτια στην περιοχή.

Πρώτα η αριστερή πλευρά του κτιρίου υποχωρεί, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ολόκληρη η κατασκευή φαίνεται να υποχωρεί παρασυρόμενη από τις πλημμύρες, που έχουν μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικούς χειμάρρους. Οι πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, μόλις αντιλήφθηκαν τι επρόκειτο να ακολουθήσει, άρχισαν να τρέχουν μακριά.


Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα, καθώς τουρίστες και προσωπικό αποχώρησαν από το ξενοδοχείο την περασμένη Τετάρτη μετά από οδηγίες για εκκένωση που δόθηκαν με εντολή της κυβέρνησης. Μετά το συγκλονιστικό περιστατικό ο πρωθυπουργός Σαχμπάζ Σαρίφ απηύθυνε έκκληση για διεθνή βοήθεια, ενώ η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πρωτοφανής είναι η σφοδρότητα της βροχόπτωσης που πλήττει τη χώρα από τα μέσα του περασμένου Ιουνίου. Συνολικά, ο αριθμός των νεκρών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα ανήλθε στους 937 με σχεδόν το 35% από αυτούς να είναι παιδιά - 300 παιδιά ήταν μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

Σε διάστημα μόλις δύο μηνών, οι πλημμύρες προκάλεσαν ζημιές σε σχεδόν 170.000 σπίτια, κατέστρεψαν το οδικό δίκτυο και ισοπέδωσαν περίπου 150 γέφυρες, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών. Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός Σαχμπάζ Σαρίφ «η παρατεταμένη βροχόπτωση έχει προκαλέσει καταστροφές σε ολόκληρη τη χώρα, μαζί θα την χτίσουμε ξανά», ενώ αποδίδει την εμφάνιση των φονικών πλημμυρών στην κλιματική αλλαγή.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !