Γερμανία: Η στάθμη του Ρήνου έπεσε πάλι λόγω ξηρασίας- «Πονοκέφαλος» για τη βιομηχανία


Γερμανία: Η στάθμη των υδάτων στο Ρήνο, τη σημαντικότερη πλωτή οδό της Δυτικής Ευρώπης πέφτει εκ νέου, δημιουργώντας προβλήματα στη γερμανική βιομηχανία.


Η στάθμη των υδάτων του Ρήνου έπεσε και πάλι στη διάρκεια του σαββατοκύριακου εξαιτίας της ζέστης και της ξηρασίας και τα φορτηγά σκάφη δεν μπορούν πλέον να είναι πλήρη φορτίου, ανακοίνωσαν σήμερα μεσίτες και έμποροι.

Τα ρηχά νερά δημιουργούν προβλήματα για τη ναυσιπλοΐα σε όλο το μήκος του ποταμού στην Γερμανία. Ο Ρήνος είναι ένας από τους σημαντικούς διαύλους που συνδέουν τη βιομηχανική ενδοχώρα της Γερμανίας με τα λιμάνια στη Βόρεια Θάλασσα, απ' όπου προϊόντα εξάγονται στις παγκόσμιες αγορές.

Η κυκλοφορία φορτηγών πλοίων συνεχίζεται στον ποταμό, όμως τα σκάφη αναγκάζονται μερικές φορές να αποπλέουν άδεια κατα τα τρία τέταρτα. Ζεστός και ξηρός καιρός προβλέπεται αυτή την εβδομάδα και δεν αναμένεται να βελτιωθεί η κατάσταση.

Η χαμηλή στάθμη των υδάτων του Ρήνου θα επηρεάσει την παραγωγή τον ερχόμενο μήνα δύο μεγάλων γερμανικών σταθμών παραγωγής ενέργειας από άνθρακα. Ο όμιλος χημικών προϊόντων BASF ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μειώσει την παραγωγή του, αν η χαμηλή στάθμη του Ρήνου επηρεάσει τις μεταφορές.

Τα μεταφορικά κόστη δεν έχουν μεταβληθεί σημαντικά σήμερα, διατηρώντας τα πρόσφατα υψηλά επίπεδά τους, έκαναν γνωστό ναυλομεσίτες.

Οι ναυτιλιακές αρχές δεν κλείνουν το ποταμό όταν πέφτει η στάθμη των υδάτων του και έγκειται στα πλοία να αποφασίζουν πότε θα σταματήσουν τους πλόες. Ο Ρήνος είναι μια σημαντική ναυτιλιακή οδός για εμπορεύματα, όπως σιτηρά, χημικά, μεταλλεύματα, άνθρακας και πετρελαϊκά προϊόντα, περιλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !