Από τον Ξαρχάκο και τον Τσιτσάνη στο "Της αρέσει να ‘μαι αλήτης και εγώ να ‘μαι Madame" μια σήψη δρόμος - Το podcast της 12ης - 7 - 2022 με τον Θοδωρή Τσέλα

Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε την σημερινή εκπομπή με ένα σύμπτωμα της κοινωνίας μας.

Το "τραγούδι" του Trannos "Της αρέσει να ‘μαι αλήτης και εγώ να ‘μαι Madame;" το οποίο "τραγούδι" συμπεριέλαβε στο εορταστικό του πρόγραμμα ένα σχολείο στην εκδήλωση για καλοκαίρι και ακούγεται μεταξύ άλλων κακόφωνων αναπαραγωγών στο σημερινό podcast.

Η κοινωνία βρίσκεται σε κατάσταση εξαθλίωσης και ταυτόχρονα εξαγρίωσης. 
Και ψάχνει τα πρότυπα της τα οποία είναι μακριά από τα πρότυπα του παρελθόντος.

Όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθημερινά παρουσιάζουν μία εικόνα απογοητευτική.
Ίδια και οι επιλογές μας.

Κάποτε υπερηφανευόμαστε ως Κοινωνία για το ήθος, τον σεβασμό στον θεσμό της οικογένειας, την αλληλεγγύη, την κουλτούρα και τον Πολιτισμό μας. Στοιχεία που κράτησαν απρόσβλητη την Πατρίδα μας από μολύνσεις οι οποίες χαρακτήριζαν και καταδυνάστευαν άλλες κοινωνίες.

Τώρα;
Της αρέσει να ‘μαι αλήτης
και εγώ να ‘μαι Madame;

Αυτά τα τραγούδια συνάδουν με τα κυκλώματα παιδεραστίας και πορνογραφίας, τις σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων, την βία στην οικογένεια, τα ναρκωτικά, τους χουλιγκανισμούς και τις βαρβαρότητες μέσα και έξω από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, τις καθημερινές ληστείες, τις διαρρήξεις και τις καταστροφές περιουσιών, τους βιασμούς, τον τζόγο και πολλά άλλα εγκλήματα.

Και όλα αυτά συνθέτουν μία ζοφερή πραγματικότητα.

Παράλληλα με τη σήψη και τη διαφθορά του κράτους, παρατηρείται και παρακμή και σήψη μέσα στην κοινωνία.

Δεν ισοπεδώνουμε τα πράγματα.

Υπάρχει τιμιότητα, προσήλωση σε αρχές, σεβασμός και αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο, σε πολλά στρώματα της κοινωνίας μας.

Αλλά ξενόφερτα ήθη, απληστία, οικονομική κρίση, πειρασμοί, και πολλά άλλα, δημιουργούν ζοφερό περιβάλλον, το οποίο τείνει να δηλητηριάσει κάθε σπίτι και να διαλύσει περισσότερο από ότι έχει συμβεί ήδη τον κοινωνικό ιστό.

Σπρώχνει ιδιαίτερα τη νέα γενιά σε δρόμους επικίνδυνους και άμα χάσουμε τη νέα γενιά, αυτός ο τόπος δεν έχει μέλλον.

Ακούστε το podcast της 12ης - 7 - 2022 με τον Θοδωρή Τσέλα

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !