Η δημοφιλής μπύρα που φτιάχνεται από νερό τουαλέτας - Στη Σιγκαπούρη γίνεται ανάρπαστη


Ξέρουμε από τι και πως φτιάχνονται οι περισσότερες μπύρες. 


Στη Σιγκαπούρη πάλι, υπάρχει η NEWBrew η οποία κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο νερό τουαλέτας. Ναι, σωστά διαβάσατε. Και σημειώνει μεγάλη επιτυχία, αν και αρχικά δεν είχε και πολλούς υποστηρικτές.

Πλέον πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες μπύρες στη Σιγκαπούρη, η οποία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών PUB και Brewerkz. Η ανακύκλωση γίνεται από την εταιρεία NEWater. Η πρώτη είναι η εθνική εταιρεία υδάτων της χώρας και η δεύτερη, ένα τοπικό ζυθοποιείο.

Κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2018 σε ένα συνέδριο για το νερό, αλλά έφτασε στα ράφια τον περασμένο Απρίλιο. Ένας καταναλωτής που ονομάζεται Chew Wei Lian, δήλωσε πως δεν μπορούσε να πιστέψει πως χρησιμοποιήσαν νερό τουαλέτας για να τη φτιάξουν, αφού είχε γεύση μιας συνηθισμένης μπύρας, και του άρεσε πολύ.

Το νερό έχει απολυμανθεί πλήρως και χρησιμοποιείται υπεριώδες φως που περνάει μέσα από το υγρό για ώστε να απαλλαγεί από τα επιβλαβή μικρόβια.

Τα αποθέματα νερού εξαντλούνται μα ταχύ ρυθμό και η ανακύκλωση είναι πλέον μια ανάγκη. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επεκταθεί η τεχνολογία γύρω από αυτό, είναι να πειστεί το κοινό πως όταν αυτό το νερό επεξεργαστεί, είναι ασφαλές προς κατανάλωση. Έτσι, ο κόσμος γίνεται όλο και λιγότερο διστακτικός να το αγοράσει.

Ο επικεφαλής ζυθοποιός της NEWBrew, λέει πως χρησιμοποιούν το NEWater επειδή είναι το καταλληλότερο για τη ζυθοποιεία, λόγω της ουδέτερης γεύσης του. Προσθέτει επίσης, ότι το μεταλλικό προφίλ του νερού παίζει ζωτικό ρόλο στις χημικές αντιδράσεις κατά την παρασκευή της μπύρας.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανακυκλωμένα λύματα χρησιμοποιούνται σε ζυθοποιεία για την παρασκευή μπύρας. Η ζυθοποιία Nya Carnegie, με έδρα τη Στοκχόλμη, κυκλοφόρησε μια μπύρα pilsner κατασκευασμένη από καθαρισμένα λύματα. Η Canada’s Village Brewery κυκλοφόρησε επίσης τη δική της έκδοσή.

Πληροφορίες: economictimes.indiatimes.com, express.co.uk
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !