Η χώρα που χρεώνει 190 ευρώ την ημέρα ανά άτομο μόνο για την επίσκεψη


Και μετά κατηγορούν την Μύκονο...


Με τις ειδήσεις για λογαριασμούς από εστιατόρια και μπαρ της Μυκόνου, με πολλά ψηφία και ποσά που ζαλίζουν, η είδηση ότι υπάρχει χώρα που πρέπει να πληρώνεις 190 ευρώ την ημέρα απλά για να μπεις στη χώρα, δικαιώνει τους επιχειρηματίες στο νησί μας που μιλούν για ελεύθερη αγορά.

Το Μπουτάν λοιπόν που κράτησε τα σύνορά του κλειστά για δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε πως από τον Σεπτέμβρη θα επιτρέπεται η είσοδος σε τουρίστες αρκεί να έχουν να πληρώσουν 190 ευρώ την ημέρα.

Το Μπουτάν είναι ένα μικροσκοπικό βασίλειο στα Ιμαλάια, με 800.000 κατοίκους, όπου φημίζεται για την φυσική ομορφιά του και τις υψηλές υπηρεσίες τουρισμού που προσφέρει.


Όταν ξέσπασε η πανδημία, πήρε μια δύσκολη απόφαση, που όμως την προστάτευσε, αφού τα τελευταία δύο χρόνια εμφάνισε μόνο 21 θανάτους από κορωνοϊο. Απαγόρευσε την είσοδο στην χώρα σε οποιονδήποτε δεν είναι υπήκοος του Μπουτάν.

Η οικονομία της συρρικνώθηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της ζει αυτή τη στιγμή κάτω από το όριο της φτώχειας.

Τώρα με ανακοίνωση της το κράτος αποφάσισε να χρεώσει 190 ευρώ την ημέρα κάθε τουρίστα, ώστε με αυτά τα χρήματα, μπορέσει να στηρίξει την τοπική οικονομία και τους φτωχότερους, αλλά και να περιορίσει την μόλυνση όπου όπως λένε φέρνει ο τουρισμός.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !