To Kανάλι της Αγάπης: Η ρομαντική παραλία της Κέρκυρας με τα διάφανα νερά και τον όμορφο μύθο

Η παραλία που έχει σχηματιστεί στον όρμο είναι αρκετά μικρή/Photo: Shutterstock


Η Κέρκυρα είναι άκρως ρομαντικό νησί. 


Από την Παλιά Πόλη έως τις όμορφες παραλίες της, το νησί κατέχει επάξια τον τίτλο ενός από τα πιο ρομαντικά νησιά του Ιουνίου. 

Έτσι, δεν θα μπορούσε να μην έχει τη δική του παραλία που την ακολουθεί ένας μύθος για την αιώνια αγάπη.

Η παραλία Το Κανάλι της Αγάπης (Canal d’amour, ή Κανάλι του Έρωτα) είναι παγκοσμίως γνωστή, τόσο για την ομορφιά της, όσο και για τον μύθο που της χάρισε το όνομά της. Δηλαδή, πως τα ζευγάρια που πάνε εκεί και κολυμπούν στα νερά της, μένουν για πάντα μαζί και αγαπημένα.
Από την άλλη, όσοι πάνε single η ιστορία τούς θέλει να κολυμπάνε ως την τελευταία άκρη του και σύντομα να βρίσκουν τον έρωτα της ζωής τους. Στον βυθό υπάρχουν και αρκετά κέρματα που ρίχτηκαν στο νερό ώστε να εκπληρώσουν μία ευχή.

Η ιδιαίτερη μορφολογία


Το Κανάλι της Αγάπης έχει μία σπάνια και υπέροχη μορφολογία που ευθύνεται για την υψηλή δημοτικότητα του μικρού όρμου. Γι’ αυτή ευθύνεται η διαβρωτική επίδραση του αέρα και του νερού στους βράχους από ψαμμίτη που δημιούργησαν αυτό το ιδιαίτερο φυσικό τοπίο.

Το Κανάλι της Αγάπης είναι ένα πανέμορφο σκηνικό που δύσκολα συναντάται σε ελληνικό νησί. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλά κινηματογραφικά και τηλεοπτικά συνεργεία έχουν επισκεφτεί το συγκεκριμένο σημείο για γυρίσματα. Επιπλέον, είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όσους επιλέγουν την Κέρκυρα για τις διακοπές τους και κάθε καλοκαίρι χιλιάδες τουρίστες περνούν από εκεί να φωτογραφηθούν, να κάνουν την ευχή τους αλλά και να απολαύσουν το μπάνιο τους.


Εκτός από την «αγαπησιάρικη» μυθολογία της, η παραλία είναι ευρέως γνωστή και για τις αποτοξινωτικές ιδιότητές της, οι οποίες αποδίδονται στα μεγάλα αποθέματα αργίλου που έχει η θαλάσσια περιοχή. Μάλιστα, όταν πάτε, σίγουρα θα δείτε πολλούς που επιλέγουν να αλείψουν το σώμα και τα μαλλιά τους με άργιλο και να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους.



Η παραλία


Η παραλία που έχει σχηματιστεί στον όρμο είναι αρκετά μικρή. Έτσι, σας προτείνουμε να πάτε είτε αρκετά νωρίς το πρωί, είτε προς το απόγευμα ώστε να πετύχετε τον λιγότερο δυνατό κόσμο.
Η ακτή είναι αμμουδερή και ρηχή, καθιστώντας τη ιδανική για οικογένειες.
Επίσης, μετά τη βουτιά σας, μπορείτε να περπατήσετε πάνω στα βράχια και να απολαύσετε από ψηλά τη θέα ή, αν είστε λάτρεις της παρατήρησης του βυθού, τότε να έχετε μαζί σας μάσκα και βατραχοπέδιλα καθώς κατά μήκος του Καναλιού υπάρχουν πολλές, μικρές, υπόγειες σπηλιές.

Πώς θα πάτε


Το Κανάλι της Αγάπης βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Κέρκυρας, κοντά στην τουριστική περιοχή Σιδάρι και δίπλα στο Ακρωτήρι Δράστης. Η πρόσβαση με το αυτοκίνητο είναι αρκετά εύκολη, καθώς το υπαίθριο πάρκινγκ της παραλίας είναι αρκετά κοντά στον όρμο και χρειάζεται μόλις λίγα μέτρα περπάτημα προκειμένου να φτάσετε στη μικρή ακτή.


Η περιοχή Σιδάρι από την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας απέχει 38 χιλιόμετρα και κατά μέσο όρο είναι μία ώρα οδήγησης. Το Σιδάρι είναι μία τουριστική περιοχή, οπότε μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας μετά το μπάνιο στη θάλασσα, σε κάποια από τις ταβέρνες του, ή να πάρετε καφεδάκι στο χέρι και να πάτε στο Κανάλι της Αγάπης. Είναι μία περιοχή με μεγάλη ιστορία, καθώς έχουν ανακαλυφθεί ίχνη οικισμού που χρονολογούνται από το 3.000 π.Χ και σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, είναι ο αρχαιότερος του νησιού. Σήμερα, διαθέτει αρκετά ξενοδοχεία, εστιατόρια αλλά και μπαρ, καθιστώντας το έναν δημοφιλή προορισμό για τους τουρίστες- κυρίως λόγω του πόσο κοντά είναι στο Κανάλι της Αγάπης.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !