Νικητής στις εκλογές θα είναι και πάλι η αποχή; - Το podcast της 29ης Ιουνίου 2022



Όποτε και αν γίνουν εκλογές θα πρέπει τα εκλογικά επιτελεία να θυμούνται όσα συνέβησαν στην Γαλλία και στις εκλογες εκεί.


Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν απώλεσε μέγα μέρος της εξουσίας στη χώρα του έπειτα από τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, η γαλλική Αριστερά ισχυροποίησε τη θέση της και ο αντισυστημικός εθνικισμός της Μαρίν Λεπέν ενδεκαπλασίασε τις έδρες στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση!

Οι δυνάμεις που επιθυμούν τα πράγματα να παραμείνουν ως έχουν στην Ευρώπη, που έχει χάσει τον βηματισμό της πρέπει άμεσα να αλλάξει ρότα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ έχουν δρόμο πολύ μέχρι να κάνουν την αυτοκριτική τους για την περίοδο διακυβέρνησης τους και τα σκάνδαλα που ακόμη σήμερα τυραννούν την Ελληνική οικονομία και τους πολίτες.

Στο μεταξύ, το κατεστημένο είχε συνηθίσει μέχρι σήμερα στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών να συνασπίζονται άπαντες εναντίον των εθνικιστών, να δείχνουν βία και αίμα, και στο τέλος να επικρατεί ο «αντιεθνικισμός».

Αυτή η συνταγή, σ’ αυτές τις εκλογές, τουλάχιστον στην Γαλλία απέτυχε. Θα δούμε στην Ελλάδα τι και πως…

Ο λόγος πάντως που απέτυχε στην Γαλλία είναι ότι πλέον δεν αρκούν τα συνθήματα και οι λέξεις-κλειδιά (όπως «Ακροδεξιά», «μαύρη συντήρηση», «ισλαμοφοβικοί» κ.ά.) για να σημειωθεί εκλογική νίκη. Απαιτούνται πραγματικές πολιτικές, που θα απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Από την άλλη, οι εθνικιστές, αν θέλουν να χήσουν την δόξα της Λεπέν στην Ελλάδα χρειάζεται να βάλουν τα δυνατά τους, να οργανωθούν, εκτός απο τις γειτονιές και μέσα στα γραφεία τους ώστε να μπορούν να αρθρώνουν όλοι όσοι θα συμμετέχουν δυο συλλαβές ίδιες από το γενικό και πιο εξειδικευμένο πρόγραμμα τους.

Ο καιρός του συναισθήματος πέρασε και οι πολίτες χρειάζονται να τους εξηγήσει κάποιος με απλά λόγια τι θα κάνει ώστε το αποτέλεσμα να είναι άμεσα μετρήσιμο και αποδοτικό. Και σίγουρα αυτό δεν είναι το «με ένα άρθρο και έναν νόμο».

Το σλόγκαν κάθε πολιτικής παρέας, «πάμε και βλέπουμε», οποιος και αν το ακολουθεί, το «ας μπούμε πρώτα στην Βουλή», πλέον δεν πείθει και δεν αρκεί…

Ο Μακρόν τιμωρήθηκε από τους εκλογείς ως ελιτιστής και αδιάφορος για τις λαϊκές ανάγκες συν διάφορα σκάνδαλα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Για τους ίδιους περίπου λόγους αποκλείστηκαν απο την Ελληνική Βουλή οι Εθνικιστές στις τελευταίες εθνικές εκλογές, για τους ίδιους λόγους έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ πρόσφατα και το ΠΑΣΟΚ παλιότερα τις εκλογές αλλά και παλιότερα η ΝΔ. Ενώ κόμματα που λειτούργησαν ως δεκανίκι απλά εξαερώθηκαν.

Και βέβαια, τεράστιο ρόλο θα παίξει η αποχή…

Η οποία αναμένεται να θριαμβεύσει…


Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !