Αυστραλία: Η Google θα πληρώσει 515.000 δολάρια σε πρώην πολιτικό λόγω βίντεο που τον δυσφήμισαν


Μετά τη δημοσιοποίησή τους αποφάσισε να αποχαιρετήσει την πολιτική


Να πληρώσει 515.000 δολάρια (480.000 χιλιάδες ευρώ) σε πρώην πολιτικό της Αυστραλίας καλείται η Google λόγω βίντεο που τον δυσφήμισαν και τον ανάγκασαν να παραιτηθεί από την πολιτική.

Το δικαστήριο εντόπισε «τη αδίστακτη, ρατσιστική, προσβλητική και δυσφημιστική εκστρατεία» ενός σχολιαστή στο YouTube που οδήγησε τον άνδρα στο να αποχαιρετήσει την πολιτική για πάντα.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας βρήκε ότι η Google, που είναι ιδιοκτησίας της Alphabet Inc και ελέγχει και το περιεχόμενο του YouTube, κέρδισε χιλιάδες δολάρια από την ανάρτηση δύο βίντεο που στρέφονταν κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Νέας Νότιας Ουαλίας που είναι η πολυπληθέστερη πολιτεία της Αυστραλίας. 

Τα βίντεο είχαν περίπου 800.000 θεάσεις από την ανάρτησή τους στα τέλη του 2020.

Τα βίντεο τον χαρακτήριζαν «διεφθαρμένο» και «ρατσιστή» χωρίς όμως αποδείξεις

Τα βίντεο του πολιτικού σχολιαστή Τζόρνταν Σανκς αμφισβητούσαν την πολιτική ακεραιότητα του Τζον Μπαριλάρο, χαρακτηρίζοντάς τον «διεφθαρμένο» χωρίς την παράθεση αποδείξεων, ενώ τον αποκαλούσαν ρατσιστή «προσφεύγοντας σε τίποτα λιγότερο από έναν διχαστικό λόγο» όπως δήλωσε στο δικαστήριο ο δικαστής Στιβ Ρέιρς.

Όταν ο Μπαριλάρο εγκατέλειψε την πολιτική τον Οκτώβριο του 2021, το έπραξε επειδή «είχε πληγεί από την εκστρατεία της Google και του κυρίου Σανκς, που τον ώθησαν να εγκαταλείψει μόνιμα την πολιτική», υποστήριξε ο Ρέιρς.

«Εντόπισα ότι η συμπεριφορά της Google σε αυτή τη διαδικασία ήταν ανάρμοστη και αδικαιολόγητη» συμπλήρωσε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας εκπρόσωπος της Google δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις.

Ένας εκπρόσωπος του Σανκς που ήταν συγκατηγορούμενος με την Google, μέχρι την επίτευξη ενός συμβιβασμού μεταξύ του ιδίου και του Μπαριλάρο την προηγούμενη χρονιά, δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσει άμεσα τις εξελίξεις.


Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !