Ξεκινά η δίκη Μπλάτερ, Πλατινί που κατηγορούνται για απάτη και διαφθορά


Μετά από επτά χρόνια ερευνών σήμερα ξεκινά η δίκη των δυο άλλοτε πανίσχυρων ποδοσφαιρικών παραγόντων Μισέλ Πλατινί και Σεπ Μπλάτερ


Οι δύο πρώην πρόεδροι της UEFA και της FIFA είναι κατηγορούμενοι για απάτη, διαφθορά και υπεξαίρεση (μεταξύ άλλων κατηγοριών).

Οι δύο ισχυροί παράγοντες το 2015 βρέθηκαν κατηγορούμενοι για κρυφή μεταφορά χρημάτων σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρώ η οποία φέρεται να είχε γίνει το 2011. Ο 86χρονος πλέον Μπλάτερ και ο Πλατινί, θα περιμένουν να μάθουν την τύχη τους από το δικαστήριο της Μπελιντσόνα.

Αρχικά θα ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης του Μπλάτερ και την Παρασκευή θα κάτσει στο εδώλιο και ο Πλατινί, ενώπιων του τριμελούς δικαστηρίου.

Η πληρωμή του Μπλάτερ στον Πλατινί είχε γίνει κατά τον πρώτο για «υπηρεσίες συμβουλών», ωστόσο μετά από έρευνα των αρχών, αμφότεροι βρέθηκαν κατηγορούμενοι για παράνομες εισφορές εις βάρος της FIFA.

Ο Μπλάτερ κατηγορείται και για άλλα εικονικά τιμολόγια από το διάστημα 1998-2002. Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι, αρνούνται τα όσα τους προσάπτουν οι αρχές και αναφέρουν πως είχαν μία προφορική συμφωνία για την πληρωμή των χρημάτων τα οποία «δούλεψε ως σύμβουλος» ο Πλατινί.

«Βλέπω με αισιοδοξία την διαδικασία και ελπίζω ότι θα μπει τέλος σε αυτή την ιστορία, με τα στοιχεία να αποδεικνύουν την καθαρότητα των πράξεών μου» ανέφερε ο Μπλάτερ, ενώ από την πλευρά του ο Πλατινί επέμεινε σε «άδικες κατηγορίες».

Να τονιστεί ότι ο πρώην πρόεδρος της UEFA είχε αναφέρει πως ο Μπλάτερ του είπε ότι η FIFA δεν μπορούσε να πληρώσει τα χρήματα που του είχε τάξει.

Ο Μπλάτερ, που ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, είναι κατηγορούμενος και για παράνομο χρηματισμό 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, τα οποία είχε υπό τον έλεγχό του ο τότε αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος πριν το συνέδριο της FIFA ήταν ανάμεσα σε αυτούς που συνέλαβε η αστυνομία στο ξενοδοχείο όπου είχαν συγκεντρωθεί τα μέλη της για να συνεδριάσουν.

H δίκη αναμένεται να κρατήσει 11 ημέρες και στις 8 Ιουλίου θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !