Χθες ο Βασίλης Αβραμίκας, σήμερα ο προέδρος της Παραολυμπιακής επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης - Η Ελλάδα σήμερα απέχει πολύ από τον σεβασμό...


«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!» παραδέχθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για το ολίσθημα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ηράκλειο


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει φωτογραφία από τα εγκαίνια αθλητικών εγκαταστάσεων στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου φαίνεται οι προσκεκλημένοι -πολιτικοί, αρχιερείς, τοπικοί παράγοντες- να βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα την ώρα του αγιασμού, ενώ ο πρόεδρος της Παραολυμπιακής Επιτροπής βρίσκεται μακριά τους και μόνος του...

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο, κατά τη διάρκεια του Αγιασμού, κληρικοί και αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκονται πάνω σε μία υπερυψωμένη εξέδρα.

Ακριβώς από κάτω βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης! Όπως προέκυψε εκ των υστέρων, οι διοργανωτές που τον είχαν προσκαλέσει δεν μερίμνησαν ώστε να τοποθετηθεί μία ράμπα ώστε να έχει πρόσβαση με το αναπηρικό του αμαξίδιο στην εξέδρα των επισήμων.

Ήταν λάθος, λέει ο Αυγενάκης


Στον λογαριασμό του στο facebook ο Λευτέρης Αυεγενάκης σχολίασε τα εξής: 

«Ήταν λάθος και δεσμεύομαι πως δεν θα επαναληφθεί!
Τέτοια εικόνα, όπως η μη πρόνοια πρόσβασης του Προέδρου της Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee, Γιώργου Καπελλάκη, στην πρόχειρη εξέδρα για τον αγιασμό των εγκαταστάσεων Karteros Beach Sports Center, τέτοια παράλειψη δεν θα ξανασυμβεί.
H κουλτούρα συμπερίληψης είναι φιλοσοφία μας από την πρώτη ημέρα στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, αλλά και βασικός άξονας πολιτικής της Κυβέρνησής μας.
Και αυτό το γνωρίζουν καλά οι αθλητές ΑμεΑ. Και το αναγνωρίζουν.
Το δήλωσε, αμέσως μετά, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο ίδιος ο Giorgos Kapellakis, τον οποίο ευχαριστώ θερμά».

«Με τις συμπεριφορές σας μας αντιμετωπίζετε ίσα. Ήταν μεγάλο παράπονό μας όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με σένα τη βρήκαμε, Λευτέρη Αυγενάκη. Κι είναι πολύ βασικό αυτό, όχι μόνο για τους Αθλητές με Αναπηρία, αλλά για όλη την κοινωνία».

«Αγαπητέ Λευτέρη Αυγενάκη όλοι εμείς που σε ξέρουμε ήμασταν σίγουροι πως όταν ανέλαβες το Υφυπουργείο Αθλητισμού θα γινόντουσαν βήματα μπροστά στον αθλητισμό, τελικά δεν έγιναν βήματα αλλά τρέξαμε μπροστά! Και με αυτό το τροχάδην έγιναν ωραία πράγματα.

Σήμερα εγκαινιάζουμε μία εγκατάσταση εδώ στην Κρήτη, η οποία πέρα που την είχαμε ανάγκη η πρώτη σου σκέψη ήταν να έχει πρόσβαση στα άτομα με αναπηρία και να βάλουμε και αθλήματα για τα άτομα με αναπηρία, όπως και έγινε!

Στους Μεσογειακούς Παράκτιους «Ηράκλειο 2023» θα συμμετέχουμε και εμείς ως Παραολυμπιακή Επιτροπή με αθλήματα παραολυμπιακών αγώνων. Αυτό τί δηλώνει; Ότι με αυτήν τη συμπεριφορά μας αντιμετωπίζεται ίσα, και αυτό ήταν ένα μεγάλο παράπονό μας. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε ίση αντιμετώπιση και με εσένα, αυτό το βρήκαμε! Είναι πολύ βασικό όχι μόνο για τους αθλητές με αναπηρία αλλά για όλη μας την κοινωνία», είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Καπελλάκης στα εγκαίνια των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !