Το «Εκβιαστών» στη Μύκονο: Η λίστα με τα 19 μαγαζιά που έγινε ντου, οι μπράβοι που το παίζουν τουρίστες και οι έντρομοι επιχειρηματίεςΜε στόχο να «σπάσει» το χρόνιο και άτυπο «γκέτο» που έχουν στήσει τα κυκλώματα της μαφίας σε μαγαζιά στη Μύκονο έφτασαν στο «Nησί των Aνέμων» τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών.

Πολλοί από τους μπράβους έχουν φτάσει στο σημείο να εμφανίζονται ακόμη και ως… τουρίστες- επισκέπτες στη Μύκονο για να μην τραβούν τα βλέμματα των αστυνομικών.

Όπως σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στο iefimerida.gr, είναι η πρώτη φορά που το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών φτάνει στη Μύκονο με ειδική ομάδα, έχοντας ξεκάθαρες εντολές από τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Ο έλεγχος των «φουσκωτών» και των… ψευτομπράβων που είναι σε πόρτες, παριστάνουν τους φύλακες, εργάζονται ως τσεκαδόροι ή τσιλιαδόροι ήταν το πρώτο και βασικό βήμα της επιχείρησης των έμπειρων αστυνομικών. Η επιχείρηση στήθηκε σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου- η οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο αλλά σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους του νησιού που επίσης μίλησαν στο iefimerida.gr δεν είναι αρκετά ενισχυμένη και χρειάζεται κι άλλο προσωπικό. Όπως λένε αστυνομικοί η υπηρεσία της Μυκόνου έχει τους μισούς αστυνομικούς συγκριτικά με την περσινή περίοδο.

Ακόμη ένας στόχος της επιχείρησης ήταν η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν περίεργες εικόνες με τους κάθε λογής μπράβους. Σύμφωνα με τις πηγές οι αστυνομικοί επιθυμούν να καταπολεμήσουν άμεσα την παράνομη οπλοφορία, κυρίως μέσα στα καταστήματα αλλά και στους δρόμους του νησιού.

Επιπρόσθετα, το τελευταίο διάστημα αρκετοί ντόπιοι – κάτοικοι και επιφανείς επιχειρηματίες- είχαν αρχίσει να διαμαρτύρονται έντονα στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πως οι «φουσκωτοί» λύνουν και δένουν στη Μύκονο και ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Πως στήθηκε η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στη Μύκονο

Η επιχείρηση στήθηκε από τα έμπειρα στελέχη της Δίωξης Εκβιαστών, σε συνεργασία με την Διεύθυνση της Μυκόνου. Σε όλους τους ελέγχους συμμετείχε εξειδικευμένη ομάδα ΟΠΚΕ της Δυτικής Αττικής, ενώ επικεφαλής στα «ντου» που έκαναν οι αστυνομικοί στα μαγαζιά ήταν ο Διοικητής της αστυνομικής δύναμης στο νησί, ο οποίος είχε αναλάβει τον ρόλο της καθοδήγησης για τους επικείμενους ελέγχους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Δίωξη Εκβιαστών έδειξε και πάλιτο ανθρώπινο πρόσωπό της, μιλώντας με όλους τους επιχειρηματίες, ενώ προχώρησαν στις απαραίτητες ταυτοπροσωπίες.

Συνολικά έγιναν έλεγχοι σε 19 καταστήματα και 30 μαγαζιά σε όλο το νησί. Επιπλέον, προσήχθησαν οκτώ άτομα ενώ συνελήφθη ένα μπράβος από τη Βουλγαριά, για παράβαση του νόμου περί όπλο, έξω από ένα κατάστημα στη χώρα της Μυκόνου, καθώς είχε στην κατοχή του ένα σπρέι πιπεριού και ένα μεγάλο μαχαίρι στο τσαντάκι μέσης που είχε μαζί του.

Η λίστα με τα μαγαζιά στα οποία έγινε έλεγχος

Οι έμπειροι αστυνομικοί κατέγραψαν στο ενημερωτικό τους όλους τους ελέγχους.

Στις 22:00’ εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «CAFÉ 1975», που εδρεύει στον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου, ελέγχθησαν 11 άτομα.

Την 22:30’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SCORPIOS» , που εδρεύει στην Παράγκα Μυκόνου, 3 άτομα.

Την 23:00’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «NAMMOS» , που εδρεύει στην Ψαρού, δυο άτομα.

Την 00:45’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «GUZEL GARDEN» , που εδρεύει στην οδό Ματθαίου Ανδρονίκου και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 00:55’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «AROMA» , που εδρεύει στην οδό Ματογιάννη αριθ. 55 στην Χώρα Μυκόνου τρία άτομα.

Την 01:00’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «COSI» , που εδρεύει στην συμβολή των οδών οδό Ματθαίου Ανδρονίκου και Ενόπλων Δυνάμεων και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 01:05’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «QUEEN BAR» , που εδρεύει στην οδό Ενόπλων Δυνάμεων, στην Χώρα Μυκόνου τρία άτομα.

Την 01:10’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «LIO» , που εδρεύει στην οδό Ενόπλων Δυνάμεων, στην Χώρα Μυκόνου ένα άτομο.

Την 01:15’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «ASTRA», που εδρεύει στην οδό Ενόπλων Δυνάμεων, στην Χώρα Μυκόνου τρία άτομα.

Την 01:45’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «TOYROOM», που εδρεύει στην οδό Ξενίας στην Χώρα Μυκόνου δύο άτομα.

Την 01:50’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SCARPA», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 01:55’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «VERANDA», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 02:00’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SEMELI», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 02:05’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «BAOS», που εδρεύει στην οδό Λάμπρου Κατσώνη και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 02:10’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «NEGRITA», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 02:15’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «CAPRICE», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 02:20’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «ΘΑΛΑΜΙ», που εδρεύει στην Μικρή Βενετία και δεν κρίθηκε απαραίτητος ο έλεγχος κάποιου ατόμου.

Την 02:25’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «PROMENADE», που εδρεύει στην Ακτή Καμπάνη ελέγχθηκε ένα άτομο.

Την 02:25’ ώρα εντός του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος με την επωνυμία «SANCTUS» , που εδρεύει στην οδό Φλώρου Ζουγανέλη, δύο άτομα.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !