Πρόσωπα αψεγάδιαστα, χείλη υπερβολικά, μέτωπα και μάτια χωρίς ίχνη ρυτίδων, τονισμένα ζυγωματικά. Η επίπλαστη τελειότητα που προβάλλεται στα social media τα τελευταία χρόνια αλλάζει τα πρότυπα ομορφιάς και οδηγεί σε επεμβάσεις που κάνουν τις γυναίκες να μοιάζουν η μία με την άλλη λες και είναι δίδυμες αδερφές.
Οι αισθητικές παρεμβάσεις και θεραπείες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς κυρίως στις νεαρές ηλικίες που θέλουν να δείχνουν όπως στις φωτογραφίες με φίλτρα. Οι influencers μετατρέπονται σε πρότυπα και οι κοπέλες σπεύδουν στους πλαστικούς για να τους δείξουν αυτές με τις οποίες θέλουν να μοιάσουν.
«Ανά εποχή από αρχαιοτάτων χρόνων υπάρχουν πρότυπα ομορφιάς τα οποία σαφώς επηρεάζουν τις γυναίκες. Τα social media που είναι το trend της εποχής και η αγαπημένη συνήθεια περισσότερο των νέων ανθρώπων και κυρίως των κοριτσιών καθοδηγούν τις προτιμήσεις τους. Είναι σαν μόδα» υπογραμμίζει μιλώντας στο Newsbeast η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου.
«Η απατηλή πραγματικότητα που ζουν στα social media οι άνθρωποι είναι πολύ επικίνδυνη καθώς μέσα από τα φίλτρα προσπαθούν να δείξουν μία άλλη εικόνα διαφορετική από την αληθινή» μας λέει.
Τι επιλέγουν να αλλάξουν στην εμφάνισή τους οι γυναίκες
Όπως εξηγεί η Βίλλυ Ροδοπούλου οι γυναίκες τα τελευταία χρόνια ζητούν κυρίως αυξητική χειλιών, ανόρθωση ή αυξητική ζυγωματικών, να βελτιώσουν την ποιότητα του δέρματος στο πρόσωπο αλλά και να δείχνουν πιο λεπτές.
Εξηγώντας πως έχει συμβεί ασθενής να της δείξει φωτογραφίες από το Instagram λέγοντάς της «θέλω να γίνω έτσι» η πλαστικός χειρουργός τονίζει: «Είμαι αυστηρή στο να τηρώ τις αισθητικές αρχές που έχω και γι’ αυτό ίσως και δεν μου ζητούν υπερβολές, δεν τους το επιτρέπω».
«Οι γυναίκες πρέπει να καταλάβουν πως πρέπει να αγαπούν τον εαυτό τους και την εμφάνισή τους χωρίς φυσικά να αποκλείω ότι κάποια βελτίωση μπορεί να γίνει αλλά όχι να μεταμορφωθούν σε κάποια άλλη. Η καθεμία και ο καθένας είναι ξεχωριστός και πρέπει να παραμείνει ξεχωριστός» συμπληρώνει.
«Είναι σοκαριστικό, κυκλοφορώντας βλέπω κλώνους»
«Μου κάνει εντύπωση πως κυκλοφορώντας βλέπω κόπιες λες και είναι κλώνοι. Είναι σοκαριστικό και δεν με βρίσκει καθόλου σύμφωνη, το άτομο χάνει την ταυτότητά του. Το αντίθετο θα έπρεπε να συμβαίνει» υπογραμμίζει η Βίλλυ Ροδοπούλου αναφέροντας πως πλέον οι περισσότερες κυρίως νεαρές κοπέλες μοιάζουν μεταξύ τους.
«Τα χαρακτηριστικά μας είναι μοναδικά όπως μοναδικά είναι και τα δαχτυλικά μας αποτυπώματα. Το να βελτιώσεις τη μύτη κάποιου και τις ρυτίδες δεν σημαίνει ότι μεταμορφώνεται το πρόσωπό του τον κάνεις ίδιο απλά λίγο μικρότερο» συμπληρώνει.
«Η ευθύνη για να μην οδηγούνται σε υπερβολές οι γυναίκες είναι των γιατρών»
Δηλώνοντας πως τάσσεται κατά των υπερβολών και ξεκαθαρίζοντας πως για την ίδια όσοι την επισκέπτονται το ιατρείο της είναι ασθενείς και όχι πελάτες η Βίλλυ Ροδοπούλου λέει: «Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις υπερβολές τηρώντας τις αισθητικές αρχές και τις αρχές που ορίζει η πλαστική χειρουργική».
«Θεωρώ όσους έρχονται σε εμένα ασθενείς και όχι πελάτες και ας μην έχουν κάποιο πρόβλημα ιατρικό γιατί δεν έρχονται να “ψωνίσουν” κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι περιμένουν και τη δική μου κατεύθυνση γιατί υποτίθεται πως ξέρω. Εάν τους κατευθύνω σε κάτι που δεν είναι καλό για αυτούς και για παράδειγμα τους κάνει να παραμορφωθούν και το κάνω εν γνώσει μου θα έχω ακυρώσει τον όρκο μου στην Ιατρική. Την ευθύνη δεν τη βάζω μόνο στους ασθενείς η ευθύνη έγκειται και στους γιατρούς» τονίζει.
Η πλαστικός χειρουργός Βίλλυ Ροδοπούλου
Μπορούν οι αισθητικές επεμβάσεις να γίνουν εθιστικές;
Σαφώς και υπάρχει περίπτωση οι αισθητικές επεμβάσεις να γίνουν εθιστικές, διαμηνύει η πλαστικός χειρουργός επισημαίνοντας πως το STOP πρέπει να το βάλει ο γιατρός. «Ο ρόλος μας εκτός των άλλων είναι να καταλαβαίνουμε ποιος έχει πέσει στην παγίδα του εθισμού και να τον σταματάμε» σημειώνει.
«Υπάρχουν γυναίκες που υποβάλλονται σε πλαστικές καθώς η ανάγκη προκύπτει σε μικρή ηλικία όπως αυτές που θέλουν να κάνουν προσθετική στήθους. Όταν χρειάζεσαι ένα φρεσκάρισμα στο πρόσωπο η ανάγκη δεν θα έρθει στα 20 αλλά στα 30 ή στα 40» αναφέρει η Βίλλυ Ροδοπούλου σημειώνοντας όμως και πως πιο μικρές κοπέλες θέλουν να παρέμβουν στο πρόσωπό τους και κυρίως επιλέγουν την αυξητική χειλιών.
«Πλέον και οι άνδρες έχουν ενσυναίσθηση της εικόνας τους και έτσι την προσέχουν περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν» υπογραμμίζει η πλαστικός χειρουργός εξηγώντας πως επιλέγουν κυρίως botox και γενικότερα τα ενέσιμα πλην της ενίσχυσης των χειλιών.
«Δεν φταίνε τα υλικά αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούνται – Μπορεί να προκληθεί ακόμη και τύφλωση»
«Οι ζημιές που μπορεί να προέλθουν από μια λάθος εφαρμογή ενέσιμων είναι απερίγραπτες» υπογραμμίζει μιλώντας στο Newsbeast η Βίλλυ Ροδοπούλου.
«Έχουν αυξηθεί τα κακά αποτελέσματα κυρίως στην περιοχή γύρω τα μάτια λόγω του trend “βάλε ζυγωματικά και θα σηκωθεί το πρόσωπο”. Έρχεται και πρήζεται το μάτι από το πολύ υαλουρονικό και δεν φεύγει» επισημαίνει.
«Τα υλικά είναι ασφαλή στα σωστά χέρια. Δεν φταίνε τα υλικά αλλά η χρήση τους το πώς δηλαδή το χρησιμοποιείς. Η λάθος εφαρμογή μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ακόμη και τύφλωση ή νέκρωση περιοχών» αναφέρει κλείνοντας η πλαστικός χειρουργός.