Η κιθάρα που συνέβαλε στη διάλυση των Oasis πωλήθηκε στην τιμή των 385.000 ευρώ


Το αναμνηστικό μουσικό όργανο συνοδεύει σημείωμα γραμμένο από τον Νόελ Γκάλαχερ που αναφέρει ότι ήταν η αγαπημένη του κιθάρα


Η γκαλερί Artpèges ανακοίνωσε την πώληση της κιθάρας που συμμετείχε στη διάλυση του αγγλικού ροκ συγκροτήματος Oasis.

Το 2009 στο Φεστιβάλ Rock en Seine στο Παρίσι, ο Λίαμ Γκάλαχερ έσπασε τη Gibson ES 355 του, αδερφού του Νόελ Γκάλαχερ κι αυτό αποτέλεσε το σημείο καμπής για την κατάρρευση του συγκροτήματος.

Η κιθάρα επισκευάστηκε αργότερα, το 2011 υπάρχουν όμως ανάμεικτα συναισθήματα για το αποτέλεσμα της επιδιόρθωσης του κατεστραμμένου μουσικού οργάνου και την αρχική της σπασμένη μορφή.

Ο Τζόναθαν Μπεργκ από την Artpèges σχολιάζει το περιστατικό ως μια «καλτ στιγμή» στην ιστορία της μουσικής. Με αρχική προσφορά στην τιμή των 190.000 δολαρίων (150.000 ευρώ) η κιθάρα πωλήθηκε τελικά 405.000 δολάρια (385.000 ευρώ).

Το αναμνηστικό μουσικό όργανο συνοδεύει σημείωμα γραμμένο από τον Νόελ Γκάλαχερ που αναφέρει ότι ήταν η αγαπημένη του κιθάρα που χρησιμοποιήθηκε σε συναυλίες και ηχογραφήσεις.
OASIS-1223


Το συγκρότημα Oasis που δημιουργήθηκε από τους αδελφούς Γκάλαχερ θεωρείται το πιο αντιπροσωπευτικό του κινήματος Britpop της δεκαετίας του 1990 και γνώρισε παγκόσμια επιτυχία, πουλώντας 60 εκατομμύρια άλμπουμ με επιτυχίες όπως τα «Wonderwall» και «Don't Look Back In Anger».

Στη δημοπρασία που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Drouot στο Παρίσι πωλήθηκαν επίσης κοστούμι από δέρμα και αλυσίδες που φορούσε ο Μάρτιν Γκορ του βρετανικού συγκροτήματος Depeche Mode, το οποίο αγοράστηκε για 15.528 ευρώ και ένας δίσκος βινυλίου που υπέγραψαν οι Τζίμι Χέντριξ και Τζόνι Χαλιντέι, που πωλήθηκε 10.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !