Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατά συρροή



Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προχώρησε στην άσκηση βαρύτατης ποινικής δίωξης κατά του 40χρονου ηθοποιού Λάμπρου Φιλίππου και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.


Έπειτα από πολύμηνη έρευνα που προκάλεσαν τέσσερις καταγγελίες γυναικών, μεταξύ των οποίων, δύο αδελφές, ο εισαγγελέας προχώρησε στην άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος του 40χρονου. 

Την ίδια στιγμή, παίρνουν το δρόμο για το αρχείο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές συνυπολόγισαν στο σκεπτικό τους τη διαχρονική δράση του κατηγορουμένου η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και την πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, προέκυψαν και μαρτυρικές καταθέσεις 4-5 ακόμη γυναικών, οι οποίες έχουν καταγγείλει τον 40χρονο για κακοποιητική δράση.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο Λ.Φιλίππου αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν πως ό,τι έγινε ήταν με τη βία και χωρίς τη συναίνεση τους.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος του γνωστού ηθοποιού έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερα συνολικά θύματα τα οποία ισχυρίζονται ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά, εκ των οποίων δυο ήταν ανήλικες τον χρόνο που φέρονται να τελέστηκαν οι πράξεις.

Σε βάρος του έχουν κατατεθεί τρεις μηνύσεις από τέσσερις διαφορετικές γυναίκες, εκ των οποίων οι δύο είναι αδελφές, με όλες τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν ότι βιάστηκαν από το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε στις 21 Ιουλίου από μια πασίγνωστη ηθοποιό, με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και συμμετοχές σε πολλές ευρωπαϊκές ταινίες βραβευμένων σκηνοθετών και την αδελφή της, οι οποίες κατήγγειλαν τον 40χρονο για σωρεία βιασμών σε περίοδο που ήταν ανήλικες μεταξύ 2008 - 2014. Μάλιστα, στη μήνυσή τους οι δύο γυναίκες εμφανίζονται βέβαιες ότι υπάρχουν και άλλα θύματα του συγκεκριμένου ανθρώπου, λέγοντας ότι: «Είμαστε, δε, βέβαιες ότι κατά την διάρκεια της προδικασίας και οπλισμένες με θάρρος και κουράγιο από τη δική μας εναρκτήρια δικαστική ενέργεια, θα εμφανιστούν να καταθέσουν ενώπιον σας όλα τα θύματα ξεδιπλώνοντας τις εγκληματικές συμπεριφορές του εγκαλούμενου».

Η δεύτερη μήνυση σε βάρος του 40χρονου κατατέθηκε λίγες ημέρες αργότερα, από νεαρή γυναίκα η οποία υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά τον Απρίλιο του 2014, ενώ η τρίτη μήνυση, κατατέθηκε στις 12 Αυγούστου 2021, από μια 28χρονη γυναίκα, η οποία υποστηρίζει ότι γνωρίστηκε με τον ηθοποιό το 2013, όταν εκείνος ανέλαβε να τη βοηθήσει με τις εξετάσεις που θα έδινε στη δραματική σχολή και σύμφωνα με την ίδια, κατά τη διάρκεια μιας πρόβας την βίασε. 

Οι υποθέσεις που αφορούν στο συγκεκριμένο ηθοποιό είχαν ανατεθεί σε δύο διαφορετικούς εισαγγελείς, με την πρώτη μήνυση να βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει δικαστική συνδρομή από τις Βρυξέλλες και μια ακόμη ευρωπαϊκή χώρα καθώς τα θύματα βρίσκονται στο εξωτερικό.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !