Τέλος εποχής για την Rebound: Το παλαιότερο γκοθ κλαμπ της Αθήνας, εκεί που σύχναζε ο Παύλος Σιδηρόπουλος


Σε κλείσιμο οδηγείται η ιστορική Rebound στην οδό Μηθύμνης 43 στην πλατεία Αμερικής.


Όπως μας είπε ο ιδιοκτήτης, δεν έχει δηλωθεί ακόμα οριστική παύση εργασιών στην Εφορία, τυπικά λοιπόν είναι ανοιχτό, όμως το κλείσιμο είναι αναπόφευκτο αφού διπλανό κτίριο θα γίνει σχολείο και άρα το κλαμπ σύμφωνα με τον νόμο δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί.

Πάντως δεν αποκλείεται να γίνουν (κατά τον Μάρτιο ίσως) κάποιες αποχαιρετιστήριες βραδιές. 

Εκεί που σύχναζε ο Παύλος Σιδηρόπουλος


Ιδιοκτήτης του κλαμπ είναι ο Ηλίας Γεωργουλέας, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του 70, ήταν και ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Σφίγγας ενός άλλου ιστορικού κλαμπ της Αθήνας (στην οδό Διδότου) που για διαφημιστικούς λόγους φαινόταν να το έχει ο ηθοποιός Αλέξης Γκόλφης. Εκεί σύχναζε και ο Παύλος Σιδηρόπουλος.

Τα τελευταία χρόνια και πριν την πανδημία λειτουργούσε κάθε Σάββατο μετά τις 11μ.μ.. Το κλαμπ βρισκόταν στην οδό Μηθύμνης 43 για πάνω από 35 χρόνια από το 1968, όταν και άνοιξε. Ιδιοκτήτης ήταν ο Ηλίας Γεωργουλέας, στενός φίλος και συμμαθητής του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Αλέξη Γκόλφη (τελείωσαν μαζί το 8ο Γυμνάσιο Αθηνών).
Αρχικά το κλαμπ λειτούργησε με την ονομασία Blueberry Hill. Εκεί έπαιζαν συγκροτήμα όπως οι Stormies και οι Storm (οι Aphrodite’s Child, πριν φύγουν από την Ελλάδα). Το 1969 μετονομάστηκε σε Problem και έπαιζε ροκ μουσική. Την τελική του μορφή την πήρε το 1986 όταν άλλαξε μουσικό ύφος, μετατράπηκε σε γκοθάδικο και μετονομάστηκε σε Rebound.

Το «Rebound» πήρε το όνομά του από τις γραμμές στο ξύλινο λουστραρισμένο πάτωμα. Μάλιστα, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Eleanor Friedberger βρέθηκε στην Ελλάδα και είχε βγάλει δίσκο με τον τίτλο «Rebound» δηλώνοντας πως είχε εμπνευστεί από το κλαμπ της Αθήνας.
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !