Jack Black: Η σκληρή ζωή πίσω από το πιο πλατύ χαμόγελο


Πέρασε πολλά για να φτάσει μέχρι την σημερινή του ευτυχία


Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

O Jack Black φαίνεται να είναι μονίμως χαρούμενος. Έχει ένα πλατύ χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του και τα μάγουλά του είναι τόσο έντονα, που υποθέτεις ότι δημιουργήθηκαν από το πολύ χαμόγελο και τις λοιπές του γκριμάτσες. 

Ωστόσο τα φαινόμενα για άλλη μια φορά απατούν. Ο Jack Black είναι τώρα πια χαρούμενος. Αλλά για να φτάσει ως εδώ πέρασε δύσκολα. Μια ζωή που κανείς δεν θα ζήλευε.

Γεννήθηκε στην Καλιφόρνια πριν από μισό αιώνα. Το πραγματικό του όνομα είναι Thomas Jacob, με το «Jack» να προκύπτει αργότερα. Οι γονείς του ήταν και οι δυο μηχανικοί δορυφόρων. Είχε τρία αδέλφια από άλλο πατέρα. Από μικρός πάλευε με τα μαθήματά του και στάλθηκε σε ειδικό σχολείο. Στα 10 οι γονείς του χώρισαν, με τον πατέρα του να φέρνει μια άλλη γυναίκα στο σπίτι. Κι όμως επέλεξε να μείνει μαζί του.

Στράφηκε στο rock n roll με την βοήθεια του αδελφού του Howard. Ο Howard ήταν ο μόνος που είδε την καλλιτεχνική του κλίση. Τον έπαιρνε μαζί του σε ροκ συναυλίες από τότε που ήταν 11 ετών και τον ενθάρρυνε να τραγουδάει. Οι γονείς του ποτέ δεν κατάλαβαν την εμμονή του με την μουσική και την αγάπη του για την υποκριτική. Βρήκε όμως στήριγμα στον αδερφό του. Όχι για πολύ. Γιατί το 1989, ο Howard πέθανε από AIDS.

@imgur.com

Από την διάγνωση μέχρι τον θάνατο του αδερφού του, τα χρόνια δεν ήταν καθόλου εύκολα. Τον έβλεπε να αδυνατίζει και να αρρωσταίνει συνεχώς. Τα προβλήματα στο σχολέιο έγιναν χειρότερα. Έμπλεξε με κακές παρέες και κάποια περίοδο φοβόταν να πάει στο σχολείο γιατί κάποιος τον απειλούσε πως θα τον σκοτώσει.

Από τα 14, άρχισε να κάνει χρήση κοκαΐνης. Πήγε σε ένα σχολέιο για παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς και εκεί κατάφερε να μιλήσει σε έναν ψυχολόγο. Η εξομολόγησή του τον έκανε να αλλάξει. Βρέθηκε αργότερα στο ιδωτικό σχολείο της Καλιφόρνια, Crossroads, όπου φοιτούσαν και άλλοι μετέπειτα αστέρες, όπως η Liv Tyler και ο Jake Gyllenhaal. Εκεί ξεκίνησε και η αγάπη του για την υποκριτική.

Ερωτεύτηκε μια συμμαθήτριά του, την Tanya Haden, αλλά ήταν πολύ ντροπαλός για να της ζητήσει να βγουν. Μπορεί να είχε πια επιλέξει τα όνειρά του, αλλά ακόμα δεν αισθανόταν σίγουρος για τον εαυτό του.

Η υποκριτική τον έσωσε σταδιακά. Μπορούσε πλέον, όπως έχει δηλώσει, να βάζει την μανιακή του ενέργεια σε κάτι θετικό και δημιουργικό. Έπαιξε αρχικά διάφορους μικρούς ρόλους. Ο πρώτος χαρακτηριστικός του ήταν στο «High Fidelity» όπου τον βοήθησαν και οι γνώσεις του στην μουσική. Ο ρόλος που τον εδραίωσε, είχε πάλι σχέση με την μουσική. Στο «School of Rock» ο Jack Black έπαιξε τον εαυτό του. Έναν άνθρωπο γεμάτο ενέργεια, αλλά ταυτόχρονα ντροπαλό και γκαφατζή.


Η μουσική και η υποκριτική ήταν πλέον δυο αλληλένδετα κομμάτια της καριέρας του. Το συγκρότημά του, οι Tenacious D, έχει κυκλοφορήσει ήδη 4 δίσκους και μια ταινία. Σχεδόν αυτοβιογραφική.

Όλα αυτά του έκαναν καλό. Οι άνθρωποι κοντά του ήξεραν ακριβώς τι κρύβεται πίσω από το χαμόγελό και την ενέργειά του. Μια από αυτούς ήταν η Angelina Jolie. Λίγοι γνωρίζουν ότι οι δυο ηθοποιοί είναι εξαιρετικά καλοί φίλοι. Μια φιλία που ξεκίνησε από την ταινία «Shark Tale» και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Ο Black συνάντησε κάποια στιγμή ξανά τον σχολικό του έρωτα, την Tanya Haden, που είχε γίνει πλέον επαγγελματίας μουσικός παίζοντας τσέλο. Όμως δεν της ζήτησε να βγουν. Ύστερα από προτροπή της Jolie, βρήκε το κουράγιο και το έκανε.


@pinterest.com

Παντρεύτηκαν τον Μάρτιο του 2006. Έχουν αποκτήσει δυο γιους, ο ένας είναι πλέον 14 ετών και ο άλλος 12. Από τότε το πλατύ χαμόγελο είναι μονίμως ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Ένιωσε πλέον ολοκληρωμένος, έχοντας ξεφύγει από τα προβλήματα και τις καταχρήσεις του παρελθόντος. Η ζωή του πέρασε δεν ήταν ρόδινη παρά την επιτυχία του. Ναρκωτικά, απώλεια, δεν ένιωσε ποτέ ότι κάπου χωράει. Αλλά τελικά τα κατάφερε...


@zimbio.com

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !