Εμείς το ξέραμε αλλά τώρα είναι και επίσημο! Ο Νίκολας Κέιτζ παραδέχθηκε ότι δεν είναι... ηθοποιός!

 
Δε θέλει να τον αποκαλούν πια «ηθοποιό» ο Νίκολας Κέιτζ.

Ο ηθοποιός μίλησε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς podcast του Variety Awards Circuit και εξήγησε πως ο όρος «ηθοποιός» δεν του ταιριάζει πλέον.

Αντιθέτως, θέλει να τον αποκαλούν «θεσπιανό». Πρόκειται για έναν διαφορετικό όρο που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο επάγγελμα και προσδιορίζει την υποκριτική σαν «τέχνη». Αντίθετα, για εκείνον, ο όρος «ηθοποιός» παραπέμπει περισσότερο σε έναν άνθρωπο, που ίσως θεωρείται «υποκριτής» ή «ψεύτης».
«Έτσι το βλέπω, με κίνδυνο να φανώ εντελώς παράλογος και γελοίος, βέβαια, αλλά πραγματικά δε μου αρέσει ο όρος "ηθοποιός"», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που αποφεύγει να συστήνεται ως ηθοποιός. «Δε μου αρέσει η λέξη ηθοποιός. Για εμένα υπονοεί ότι: "Ω, είναι σπουδαίος ηθοποιός, επομένως είναι και μεγάλος ψεύτης". Λοιπόν, με τον κίνδυνο να ακούγομαι σαν βλάκας, προτιμώ τη λέξη thespian, γιατί thespian σημαίνει ότι μπαίνεις μέσα στην καρδιά σου ή στη φαντασία σου, ή στις αναμνήσεις σου ή στα όνειρά σου και φέρνεις κάτι πίσω για να το επικοινωνήσετε με το κοινό. Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με τη στρατολόγηση της φαντασίας», εξήγησε.
Ο ίδιος παραλληλίζει τη μέθοδο που ακολουθεί ένας ηθοποιός με τον σαμανισμό. Όπως αναφέρει, θεωρεί ότι ένας ηθοποιός πρέπει να φέρεται σαν σαμάνος. Να κάνει «πτήσεις φαντασίας» για να βρει απαντήσεις και να βοηθήσει το χωριό του.

«Μου αρέσει η ιδέα ότι είναι κάτι συναισθηματικό, που βγαίνει κατευθείαν από μέσα σου και όχι κάτι τεχνητό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τέλος της συνέντευξης, τονίζοντας πως δεν μπορεί πλέον, να παίξει κάποιο ρόλο αν στο πίσω μέρος του μυαλού του δεν έχει χτίσει πρώτα τον συναισθηματικό κόσμο του κάθε ήρωα, βασισμένος πάντα στις δικές του εμπειρίες.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !