Δέντρο προς εξαφάνιση της Αφρικής «βαφτίστηκε»... Λεονάρντο Ντι Κάπριο


Πρόκειται για ένα δέντρο που εντοπίστηκε στο περίφημο τροπικό δάσος Ebo στο Καμερούν


Οι Βασιλικοί Βοτανικοί Κήποι της Βρετανίας (Kew) αποτελούν σημείο αναφοράς για την παγκόσμια φυτολογία όχι μόνο για την τεράστια συλλογή φυτών αλλά και τις διαφόρων ειδών έρευνες που διεξάγουν οι επιστήμονες που εργάζονται εκεί.

Για αυτούς τους λόγους οι επιστήμονες των κήπων KEW έχουν αποκτήσει το προνόμιο να δίνουν τις επίσημες ονομασίες σε διάφορα είδη φυτών.

Όπως ανακοινώθηκε αποφάσισαν να δώσουν το όνομα του Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε ένα δέντρο που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στην Αφρική.

Πρόκειται για ένα δέντρο που εντοπίστηκε στο περίφημο τροπικό δάσος Ebo στο Καμερούν το οποίο διαθέτει εξαιρετικά πλούσια βιοποικιλότητα και δυστυχώς αποτελεί μόνιμο στόχο παράνομης υλοτομίας. Η κυβέρνηση του Καμερούν έχει κάνει γνωστό ότι σκοπεύει να δώσει επίσημα άδεια για να υλοτομηθεί ένα μεγάλο μέρος του δάσους προκαλώντας εφιάλτες στην παγκόσμια επιστημονική και οικολογική κοινότητα αφού εκτός από το σπάνιο δέντρο στο δάσος υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μοναδικών ειδών χλωρίδας και πανίδας ενώ επίσης ζουν εκεί πολλά είδη (γορίλες, χιμπατζήδες, ελέφαντες) οι πληθυσμοί των οποίων έχουν περιοριστεί πολύ και απειλούνται με εξαφάνιση.

Το δέντρο που… βαφτίστηκε Λεονάρντο Ντι Κάπριο φύεται μόνο σε μια περιοχή του δάσους και αποτελεί όπως είναι ευνόητο εξαιρετικά σπάνιο είδος που κινδυνεύει άμεσα με εξαφάνιση αν υλοποιηθούν τα σχέδια υλοτομίας της κυβέρνησης του Καμερούν. Η επίσημη ονομασία του δέντρου είναι Uvariopsis dicaprio και το όνομα του διάσημου σταρ δόθηκε από τους επιστήμονες για να τιμήσουν την πλούσια και πολυεπίπεδη δραστηριότητα του σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Ντι Κάπριο συμμετέχει μάλιστα στην καμπάνια που έχει ξεκινήσει για να πειστεί η κυβέρνηση του Καμερούν να μην επιτρέψει την υλοτομία στο δάσος και να προστατεύσει τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !