Ένας άνθρωπος καθόρισε την τύχη του δένδρου που στεκόταν μόνο του στην έρημο Σαχάρα για αιώνες



Στην έρημο της Σαχάρας το μόνο δέντρο που έχει ευδοκιμήσει είναι μια ακακία, η οποία παρέμεινε για χρόνια το πιο μοναχικό δέντρο στον κόσμο. 


Η σκιά του προσέφερε στιγμές χαλάρωσης για όλους τους επισκέπτες της ερήμου για περισσότερο από έναν αιώνα.

Η ακακία με τα χρόνια λειτούργησε σαν ένα ορόσημο κατά μήκος μιας μεγάλης εμπορικής διαδρομής μέσα από την ερημική ύπαιθρο, αλλά και σαν απόδειξη της αντοχής της ζωής, καθώς ήταν το μόνο δέντρο που μπορούσε να βρεθεί σε ακτίνα 250 μιλίων.

Στη δεκαετία του 1930, οι Ευρωπαίοι στρατιωτικοί που συνάντησαν το δέντρο στην έρημο το ονόμασαν L'Arbre du Ténéré (Το Δέντρο του Tenere) και η τοποθέτησή του σε χάρτες χαρτογράφων τόνισε την εξαιρετική ιδιαιτερότητα του δέντρου ως το πιο απομονωμένο δέντρο στον κόσμο.

Το πιο μοναχικό δέντρο τελικά έφτασε στο τέλος του το 1973, όταν ένας οδηγός φορτηγού που ταξίδευε κατά μήκος της διαδρομής του αρχαίου τροχόσπιτου έπεσε πάνω του, σχίζοντας τον κορμό του στα δύο. Εν ριπή οφθαλμού, μια μοναχική απρόσεκτη πράξη τερμάτισε μια σύνδεση με μια ιστορία που ήταν τόσο σταθερά ριζωμένη στην άμμο της ερήμου και στην ιδεολογία των γενεών.

Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος δεν έχει ποτέ δημοσιοποιηθεί ή κατονομαστεί, φημολογήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος όταν συνέβη το ατύχημα.


Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !