Βέρτης και Αδαμαντίδης καταθέτουν για τη μαφία που εκβίαζε μέχρι και ιδιοκτήτες… Pet Shop


Ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων και γνωστούς τραγουδιστές έχει καλέσει ο Εισαγγελέας για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τη δράση μεγάλου κυκλώματος εκβιαστών 


- Τι είχαν πει ενώπιον του ανακριτή

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που δρούσε και ενδεχομένως συνεχίζει να δρα στον Πειραιά και το οποίο είχε απλώσει τα δίχτυα του σε ένα σωρό παράνομες δραστηριότητες, από κυνομαχίες και επεισόδια στα γήπεδα, μέχρι τοκογλυφίες, εκβιασμούς, ακόμη και εμπρησμούς «κατ’ παραγγελία».

Τον Ιούλιο του 2020 η υπηρεσία Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής είχε προχωρήσει σε 15 συλλήψεις, ανάμεσα τους και δυο χαμηλόβαθμοι αστυνομικοί, που είχαν περιφερειακό ρόλο στο κύκλωμα που εκβίαζε μέχρι και ιδιοκτήτες pet shop, απαιτώντας για προστασία 300 ευρώ το μήνα, διαφορετικά απειλούσαν «να τους κάψουν το μαγαζί».

Ανάμεσα στους μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν σήμερα στη δίκη που διεξάγεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά (για λόγους ασφάλειας χρησιμοποιείται αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού) είναι και μερικά πολύ γνωστά ονόματα λαϊκών τραγουδιστών καθώς και ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας έχει καλέσει τους τραγουδιστές, Νίκο Βέρτη και Θέμη Αδαμαντίδη, όπως και τον επιχειρηματία, Τάκη Γιγουρτάκη για να καταθέσουν όσα γνωρίζουν για τις «δραστηριότητες» προσώπων που ήταν μέλη του κυκλώματος με έδρα τον Πειραιά και έκαναν δουλειές σε Σαλαμίνα, Αιγάλεω, Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλό, Νίκαια, Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Πέραμα, Καλλιθέα, Γκάζι.

Ο Νίκος Βέρτης, όπως αποκαλύπτει σήμερα το protothema.gr, είχε καταθέσει στις 23 Νοεμβρίου 2020 ενώπιον του ανακριτή, στο Πρωτοδικείο Πειραιά, για συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο φέρεται να ήταν μέλος του κυκλώματος και είχε συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές στα πλαίσια της μεγάλης επιχείρησης για την εξάρθρωση του.

Συγκεκριμένα, ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε πει για το εν λόγω πρόσωπο ότι το γνωρίζει τα τελευταία 3 με 4 χρόνια.

«Δουλεύει στο μαγαζί ΥΤΟΝ που εργάζομαι. Είναι ένα φιλότιμο και γλυκύτατο παιδί. Από την συμπεριφορά του, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη μας και τον επιλέξαμε να κάθεται έξω από το καμαρίνι μου, όπου εκεί πρέπει κάποιος να είναι ευγενής και να μπορεί να εξυπηρετεί τον κόσμο που περιμένει απ’ έξω, οικογένειες, γονείς με παιδιά. Ο συγκεκριμένος έμενε μέχρι τα ξημερώματα, προκειμένου να εξυπηρετεί όλο τον κόσμο που έρχεται να μας δει. Εξεπλάγην όταν έμαθα γιατί κατηγορείται. Γνωρίζω ότι έχει ένα κατάστημα στον Κορυδαλλό, με φαγητό και μάλιστα όταν έχουμε πρόβες μας έφερνε φαγητό και δεν ήθελε να τον πληρώνουμε. Εγώ απ’ όσα γνωρίζω για τον κατηγορούμενο, δεν προσομοιάζει με όσα έχω αντιληφθεί για τον χαρακτήρα του και τι άνθρωπος είναι. Σε μένα δεν ήρθε ποτέ κάποιος να μου τον επιβάλει σαν συνεργάτη. Δουλεύω πολλά χρόνια στη νυχτερινή διασκέδαση και δεν είναι εύκολο να μας επιβάλλουν κάποιον άνθρωπο να εργαστεί για εμάς».

Στην πρώτη του κατάθεση ο Θέμης Αδαμαντίδης, είχε δηλώσει για τον ίδιο κατηγορούμενο ενώπιον του ανακριτή: «Τον γνωρίζω από την περσινή σεζόν, τον χειμώνα που δούλευα στο Can Can. Δούλευε στην υποδοχή. Εγώ όταν με πληροφόρησαν ότι έχει ε εμπλοκή στην υπόθεση που εξετάζεται, σε κύκλωμα εκβιαστών, θεωρώ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Εγώ τον έβλεπα στο μαγαζί, ήταν πολύ εξυπηρετικός, βοηθούσε τον κόσμο που ερχόταν να μας δει, ήταν πολύ καλό παιδί. Ποτέ δεν είχε δώσει δικαίωμα στο μαγαζί. Είχε πολύ καλή συμπεριφορά με όλο το προσωπικό, τους πελάτες. Δεν γνωρίζω αν το μαγαζί που εργάζομαι να έχει δώσει χρήματα για προστασία σε κύκλωμα εκβιαστών».

Ενδεικτικό της σοβαρότητας της υπόθεσης είναι ότι ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων έχουν διοριστεί μερικοί από τους πιο γνωστούς δικηγόρους με πελάτες «βαριά» ονόματα της νύχτας, οι κ.κ Αλέξης Κούγιας, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, Σάκης Κεχαγιόγλου, Νίκος Μιχαλόλιας, Γιάννης Γλύκας, Στάθης Μητσοκάλης, Νίκος Αλετράς, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης κι άλλοι.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !