Κορονοϊός: Το plan b σε περίπτωση που ξεφύγει η πανδημία – Τι είπε ο Ηλίας ΜόσιαλοςΜε τα κρούσματα κορονοϊού να βρίσκονται σε ανοδική πορεία προκαλώντας έντονη ανησυχία και με τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους να βρίσκονται σε πλήρη ισχύ, οι ειδικοί προετοιμάζονται σενάριο. Όμως ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE του Λονδίνου Ηλίας Μόσιαλος, απορρίπτει τα σενάρια περί lockdown.

Κορονοϊός: Ποιο θα πρέπει να είναι το plan b - Τι είπε ο Ηλίας Μόσιαλος


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου πρώτα για τους ανοσοκατεσταλμένους και μετά για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες καθώς και στην αύξηση των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, οι οποίοι όπως είπε «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και αυτό είναι ευχάριστο». Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.

Στην περίπτωση που οι «κόκκινες γραμμές» ξεπεραστούν, ο καθηγητής πρότεινε αυστηροποίηση των μέτρων, αυστηροποίηση των ποινών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έλεγχος για την εφαρμογή του μέτρου. Επίσης αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !