Ένας Δεινόσαυρος στον ΟΗΕ με τη φωνή του… Jaime Lannister: Εμάς μας εξαφάνισε αστεροειδής, εσείς θα χαθείτε μόνοι σας [video}


Ο «Φράνκι» ο δεινόσαυρος παίρνει τον λόγο στο φόρουμ του ΟΗΕ κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επαπειλούμενη εξαφάνιση του ανθρώπινου γένους εάν δεν αλλάξει πορεία στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.


«Το να κινδυνεύεις με εξαφάνιση είναι κακό. Το να προκαλείς τη δική σου εξαφάνιση είναι το πιο γελοίο πράγμα που έχω ακούσει ποτέ εδώ και 70 εκατομμύρια χρόνια», λέει ο Φράνκι ο οποίος δανείζεται τη φωνή του Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, που οι περισσότεροι από εμάς γνώριζουμε ως Τζέιμι Λάνιστερ στο Game of Thrones.

Ο Δανός ηθοποιός εκτός από παραγωγός και σεναριογράφος είναι πρέσβης καλής θελήσεως του Προγράμματος του ΟΗΕ για την Ανάπτυξη.

Το «Φράνκι, ο δεινόσαυρος» είναι μια ιδέα του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) που προβλήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Web Summit το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου και σε αυτό συμμετέχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της τεχνολογίας αλλά και της κοινωνίας.

Video Player
00:00
02:30


Η ταινία μικρού μήκους, στο επίκεντρο της εκστρατείας του UNDP «Μην επιλέγεις την εξαφάνιση», είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός του είναι να δείξει πόσο παράλογες είναι οι επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων, πώς αντιστρέφουν σημαντικές προόδους στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και προωθούν την ανισότητα ωφελώντας τους πλουσιότερους ανθρώπους.

Με πληροφορίες από ertnews.gr, Μαρία Νικολαΐδου
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !