Τα μυστήρια του Google Maps: Τι είναι η μαύρη τρύπα στη μέση του Ειρηνικού; [photo]


Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Google Maps για να βρουν τον δρόμο τους από ένα σημείο προς ένα άλλο. 


Υπάρχουν όμως και οι περίεργοι, που «σκανάρουν» τον πλανήτη ψάχνοντας για μυστήρια.

Αυτό ακριβώς έκανε ένας χρήστης του Reddit που βρήκε μία «μαύρη τρύπα» στη μέση του ωκεανού, στο Google Maps.

«Τι στο καλό είναι αυτό; Δεν μοιάζει καθόλου με νησί», έγραψε ο χρήστης kokoblocks στο subreddit Google Maps.

Κάποιοι θεώρησαν ότι πρόκειται για μία μυστική στρατιωτική βάση. «Φαίνεται να έχει περάσει από λογοκρισία για κάποιο λόγο», έγραψε ο χρήστης KorvisKhan. «Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι είναι λογοκριμένο», συμφώνησε ο Jazzlike_Log_709. «Ένα τέτοιο μαύρο νησάκι/ατόλη δεν είναι λογικό να έχει σχηματιστεί στη φύση».

Το Google Maps συχνά θολώνει κάποιες τοποθεσίες, όπως στρατιωτικές βάσεις ή προαύλια φυλακών, ώστε να μην υπάρχουν πληροφορίες για το πού βρίσκονται και ποια είναι η δομή τους.

Άλλοι, έψαξαν για εναλλακτικές εξηγήσεις. «Θα μπορούσε ίσως να είναι ένα υπόγειο ηφαίστειο, που να προκαλεί το μαύρο χρώμα, εάν υποθέσουμε ότι δεν είναι μία τρύπα. Πιθανότατα πυριγενή πετρώματα», έγραψε ο The_Professor64.

Κάποιοι έκαναν πλάκα, λέγοντας ότι είναι το νησί από τη σειρά «Lost».


Υπήρξαν και εκείνοι που συνέδεσαν την εικόνα με θεωρίες συνομωσίας, όπως αυτή που θέλει τη γη να είναι κούφια. Είναι η είσοδος για το εσωτερικό της γης, σκέφτηκαν.

Όλοι αυτοί μάλλον θα απογοητευτούν να μάθουν ότι το μυστηριώδες μαύρο μέρος στο Google Maps είναι στην πραγματικότητα η Νήσος Βοστόκ.

Πρόκειται για ένα νησί που βρίσκεται νοτιοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας και ανήκει στην Δημοκρατία του Κιριμπάτι, μία νησιωτική χώρα του Ειρηνικού Ωκεανού που αποτελείται από 33 κοραλλιογενείς ατόλες και νησιά.

«Αυτό που βλέπετε σαν μαύρο είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ σκούρο πράσινο. Είναι ένα πολύ πυκνό δάσος που αποτελείται από δέντρα pisonia», εξηγεί ο χρήστης SatisfactionAny20.

Mε πληροφορίες από Business μέσω Insidemoneyreview.gr
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !