Θεσσαλονίκη - Ιπποκράτειο: Γέννησε με καισαρική η ανεμβολίαστη 26χρονη με κορωνοϊό


Καλή η εικόνα του μωρού και της μητέρας - «Πρέπει όλες οι έγκυες να εμβολιαστούν» τονίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος


Ακόμα μία δύσκολη νύχτα έφτασε στο τέλος της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο που είχε εφημερία, με 60 νέες εισαγωγές, ενώ 7 συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, την ώρα που οι 15 νέες κλίνες από ΜΕΘ που δόθηκαν δεν είναι ακόμη έτοιμες.

Καλά είναι τα νέα για την 26χρονη έγκυο που μεταφέρθηκε εχτές στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, οι γιατροί πήραν το μωρό με καισαρική, και τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητο νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με κορωνοϊό, με την κατάσταση της υγείας της να κρίνεται καλή.

Σημειώνεται ότι η 26χρονη δεν είχε εμβολιαστεί, λόγω φόβου, επειδή ήταν έγκυος. Την ίδια ώρα, το αγοράκι 4 μηνών που διεκομίσθη στο Ιπποκράτειο από Κομοτηνή, παραμένει διασωληνωμένο και η κατάστασή του είναι κρίσιμη.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Χρήστος Τζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις», σχολίασε ο κ. Τζελέπης για την περίπτωση της 26χρονης.

«Στο νοσοκομείο έχουμε την πραγματικότητα του κορωνοϊού, που είναι πολύ δύσκολη. Επί τόσους μήνες το ίδιο προσωπικό καλύπτει την κατάσταση. Εχτές είχαμε 800 ασθενείς στο σύνολο που ήρθαν στο νοσοκομείο. Όσες εισαγωγές μη Covid έγιναν θα πρέπει να μπουν σε κλινικές που είναι μειωμένες, καθώς έχουν διατεθεί για ασθενείς με κορωνοϊό. Συνολικά νοσηλεύουμε αυτή τη στιγμή περίπου 140 περιστατικά Covid. Το προσωπικό είναι μειωμένο», είπε ο κ. Τζελέπης.

«Πρέπει όλες οι έγκυες να εμβολιαστούν»


«Η επιστήμη το έχει ξεκαθαρίσει. Πρέπει όλες οι έγκυες γυναίκες, και οι γυναίκες που προσπαθούν να κάνουν παιδί να εμβολιάζονται κανονικά. Ο εμβολιασμός προστατεύει και τη γυναίκα, και το μωρό», τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας- Εντατικής Θεραπείας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !