Απόψε η μεγαλύτερη έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώναΔυστυχώς, το σπάνιο αυτό φαινόμενο δεν θα είναι ορατό από την Ελλάδα.

Το βράδυ της Παρασκευής 19 Νοεμβρίου πρόκειται να υπάρξει μια μερική έκλειψη Σελήνης, η οποία όμως δεν θα είναι ορατή από την Ελλάδα.

Το «μονοπάτι» της έκλειψης θα περάσει από την ανατολική Ρωσία, την Ιαπωνία, τον Ειρηνικό Ωκεανό, την Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη. Η μερική έκλειψη συμβαίνει 1,7 μέρες προτού το φεγγάρι φθάσει στο απόγειό του, δηλαδή στο πιο μακρινό σημείο της τροχιάς του από τη Γη, κάτι που αυξάνει τη διάρκεια της έκλειψης. 

Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι θα πρόκειται όχι μόνο για τη μεγαλύτερης διάρκειας μερική σεληνιακή έκλειψη του αιώνα μας, αλλά για αυτήν με τη μεγαλύτερη διάρκεια έως το 2669, σύμφωνα με το Αστεροσκοπείο Holcomb της Ιντιάνα των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA), η σχεδόν ολική έκλειψη - που θα καλύψει το 97% της πανσελήνου - θα διαρκέσει περίπου 3,5 ώρες, ενώ το συνολικό φαινόμενο - μαζί με την παρασκιά - θα διαρκέσει έξι ώρες. Η μακρύτερη ολική σεληνιακή έκλειψη του 21ού αιώνα έως τώρα είχε συμβεί το 2018 και είχε διαρκέσει μία ώρα και 43 λεπτά.

Είχε προηγηθεί μια ολική έκλειψη Σελήνης στις 26 Μαΐου φέτος, ενώ θα ακολουθήσει μια ολική έκλειψη Σελήνης στις 15 Μαΐου 2022 και άλλη μία στις 7 Νοεμβρίου 2022. Οι σεληνιακές εκλείψεις συμβαίνουν, όταν ο Ήλιος, η Γη και η Σελήνη σχεδόν ευθυγραμμίζονται (συζυγία), με αποτέλεσμα το φεγγάρι να περνάει μέσα από τη σκιά της Γης και να παίρνει έτσι μια κοκκινωπή απόχρωση.

Τι θα φέρει στην Ελλάδα και τον κόσμο η Πανσέληνος Έκλειψη του Νοεμβρίου στον Ταύρο;

Εκτιμήσεις για την Σεληνιακή έκλειψη του Νοεμβρίου

Μια Σεληνιακή Έκλειψη διογκώνει συνήθως κοινωνικές εντάσεις ή και τα όποια φυσικά φαινόμενα απειλούν να διαταράξουν την κοινή ειρήνη γιατί -καλώς ή κακώς- αυτά που προκαλούν εντύπωση και μένουν συνήθως στην μνήμη είναι τα δυσάρεστα.

Φυσικά το εύρος και η δυναμική τους εξαρτάται και από τις όψεις που συνοδεύουν μια έκλειψη, με τον Άρη, τον Δία, τον Ουρανό και τον Πλούτωνα να είναι οι πιο... εκδηλωτικοί πρωταγωνιστές

Στην Σεληνιακή έκλειψη της 19ης Νοεμβρίου συμμετέχουν οι τρεις πρώτοι, με τον Άρη και τον Ουρανό να προκαλούν ακραία φαινόμενα και τον Δία στον Υδροχόο να τα μεγεθύνει. Ζωδιακά, ο άξονας Ταύρου-Σκορπιού συνδέεται με οικονομικά θέματα αλλά και την δράση παρανόμων ή/και όσων κινούνται στο... σκοτάδι!

Στο Ελληνικό ωροσκόπιο, η έκλειψη γίνεται στον άξονα 1ου και 7ου οίκου, έχει δηλαδή βαρύνουσα επιρροή στην ψυχολογία του κόσμου, ενώ η αντίθεση Άρη-Ουρανού ενεργοποιεί τον 12ο και τον 6ο οίκο (Υγεία, Εργασία) και η εκτίμηση είναι ότι στο διάστημα Νοεμβρίου-Απριλίου θα προκύψει ένα... ξεσηκωτικό τσουνάμι αντιδράσεων και διεκδικήσεων, με την οργή και το επαναστατικό μένος να ξεπερνούν ενίοτε τα όρια και είναι ακριβώς αυτές οι στιγμές της χαμένης ψυχραιμίας, που ζητούν την προσοχή σου, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο Astrology.gr
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !