Δείτε πως κλέβουν αυτοκίνητα με κονσόλα Nintendo Game Boy (+video)


H εφευρετικότητα των κλεφτών αυτοκινήτων δεν σταματά πουθενά κάτι που επιβεβαιώνεται από ένα νέο “εργαλείο” που έπεσε στα χέρια των Βρετανικών Αρχών.


Στο αέναο και γεμάτο εκπλήξεις παιχνίδι κλέφτη και αστυνόμου, η εφευρετικότητα είναι αυτή που δίνει κάθε φορά το προβάδισμα στη μία από τις δύο πλευρές. Ιδίως στις κλοπές των αυτοκινήτων, όπου πλέον χρησιμοποιείται κάθε μέσο σύγχρονης τεχνολογίας ώστε η κάθε πλευρά να πάρει το αβαντάζ.

Στην Βρετανία συνελήφθησαν πρόσφατα τρεις κλέφτες αυτοκινήτων οι οποίοι είχαν κλέψει πέντε Mitsubishi Outlander χρησιμοποιώντας μία συσκευή η οποία εξωτερικά μοιάζει με τη γνωστή παιχνιδοκονσόλα Nintendo Game Boy.

H αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα ένα video όπου βλέπουμε τρεις άνδρες να έχουν “ξεκλειδώσει” το Outlander και βάζοντας όπισθεν να εξαφανίζονται από το σημείο. Χάρη σ’ αυτό το video από κάμερα ασφαλείας οι τοπικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν την συμμορία.

Αναζητώντας τα εργαλεία της “δουλειάς” οι αστυνομικοί έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσαν μία συσκευή η οποία εξωτερικά έμοιαζε με ένα Game Boy. Η συσκευή όμως είναι κάτι πολύ πιο εξελιγμένο από την γνωστή κονσόλα, με κόστος που ξεπερνά τα 22.000 ευρώ.

Η συσκευή αυτή επιτρέπει να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο και στην συνέχεια να εκκινεί τον κινητήρα, και είναι ειδικά σχεδιασμένη για να σπάει το σύστημα ασφαλείας του Μitsubishi Outlander.

Οι συγκεκριμένοι κλέφτες καταδικάστηκαν σε φυλάκιση πολλών μηνών, ενώ η βρετανική αστυνομία ερευνά την προέλευση της συγκεκριμένης συσκευής. Όπως και να έχει πάντως, με τα αυτοκίνητα να γίνονται όλο και πιο σύνθετα σε ηλεκτρονικά συστήματα, τόσο πιο εύκολο γίνεται για τους κλέφτες να αρπάζουν αυτοκίνητα.

Και το παιχνίδι του κλέφτη και του αστυνόμου να μπαίνει και αυτό σε μία νέα ψηφιακή εποχή, όπου ακόμα και ένα “αθώο” Nintendo Game Boy μπορεί να κρύβει πολλά ένοχα μυστικά εντός του.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !