Η Κίνα επέβαλε μερικό lockdown - Ισχυρίζονται ότι έρχεται «Πολύ μεγάλο ξέσπασμα του Covid-19»!


Ο Covid-19 εξαπλώνεται και πάλι στην Κίνα! 


Όπως ανακοινώθηκε μεγάλες περιοχές της αχανούς χώρας πέρασαν σε ένα καθεστώς μερικού lockdown, παρά τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, ακόμα και με τρεις δόσεις, οπότε ή τα κινεζικά εμβόλια αποδεικνύονται ολικώς ή μερικώς άχρηστα (όπως και τα αντίστοιχα, το αμερικανικο-γερμανικό Pfizer/BioNTech, τα αμερικανικά Moderna και Jonhson & Jonhson και το βρετανικό-σουηδικό AstraZeneca) ή συμβαίνει κάτι άλλο.

Το τρέχον ξέσπασμα της παραλλαγής Delta στην Κίνα προκλήθηκε «από το εξωτερικό» (σ.σ.: εδώ γελάνε: Μιλά η χώρα το καθεστώς της οποίας «ρήμαξε» τον πλανήτη), όπως δήλωσε ο Wu Liangyou αξιωματούχος της Εθνικής Επιτροπής Υγείας, αναφέρει το Bloomberg.

«H νέα διασπορά του ιού επεκτάθηκε σε 11 επαρχίες από τις 17 Οκτωβρίου 2021 με 100 μολύνσεις σε μία εβδομάδα» δήλωσε ο Mi Feng, εκπρόσωπος της επιτροπής, στην ενημέρωση των κινεζικών αρχών την Κυριακή 24/10/2021.

Δεκάδες πόλεις στις επαρχίες Gansu, Fujian και της εσωτερικής Μογγολίας (μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα της Gansu, η Lanzhou), με πληθυσμό όσο η Γαλλία, σταμάτησαν τα δρομολόγια των λεωφορείων και των ταξί λόγω του Covid. Αναβάλλονται, δε, όλες οι αθλητικές διοργανώσεις.

Όλα αυτά ενώ η Κίνα χορήγησε πλήρεις δόσεις εμβολίων κατά τoυ Covid περίπου στο 75,6% του πληθυσμού της έως τις 23 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε o Mi Feng.

Περίπου 1,068 δισεκ. άνθρωποι έχουν ανοσοποιηθεί με τις απαραίτητες δόσεις, από ένα πληθυσμό 1,412 δισ., δήλωσε ο Mi σε ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η χώρα είχε χορηγήσει συνολικά 2,245 δισεκ. δόσεις εμβολίων κατά τoυ ιού έως τις 23 Οκτωβρίου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Η Κίνα χορηγεί σε όσους εμβολιάστηκαν τουλάχιστον πριν από έξι μήνες και τρίτη ενισχυτική δόση.

Τώρα το κινεζικό καθεστώς ανακοίνωσε ότι «Πρέπει να περιμένουμε ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα του Covid – 19 το επόμενο διάστημα»!

Αμέσως δρομολογήθηκε η κατασκευή μεγάλων χώρων απομόνωσης, με τις τοπικές αρχές να απαιτούν έως το τέλος Οκτωβρίου να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις καραντίνας και οικήματα τουλάχιστον 20 δωματίων ανά 10.000 άτομα. Η κλίμακα κάθε χώρου απομόνωσης πρέπει να είναι πάνω από 100 δωμάτια.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο πληθυσμός της επαρχίας Fujian το 2020 ήταν 41,54 εκατομμύρια.

Από τις 19 Σεπτεμβρίου, η επαρχία έχει δημιουργήσει 35.691 δωμάτια καραντίνας σε 296 κεντρικούς χώρους.

Με βάση το πρότυπο της ανακοίνωσης για την πρόληψη της επιδημίας, η εν λόγω επαρχία θα χρειαστεί να κατασκευάσει τουλάχιστον 83.000 δωμάτια καραντίνας έως το τέλος Οκτωβρίου, δηλαδή περίπου 47.000 δωμάτια σε λιγότερο από ένα μήνα.

Στο Τσανγκπίνγκ του Πεκίνου, μια περιοχή με πληθυσμό όσο η Ελλάδα, απαγορεύθηκε απαγόρευσε στους πολίτες να απομακρύνονται από τα συγκροτήματα των κατοικιών τους, σταμάτησαν τα μαθήματα στα σχολεία κι έκλεισαν οι επιχειρήσεις.

Στην επαρχία Χεμπέι κοντά στο Πεκίνο, οι πόλεις Σινγκτάι και Μπαοντίνγκ, άρχιζε πάλι να «θερίζει» ο ιός.
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !