Σε απόπειρα ανθρωποκτονίας άλλαξε η κατηγορία κατά του παπά που επιτέθηκε με βιτριόλι σε Μητροπολίτες


Σε μετατροπή της κατηγορίας που βάρυνε τον υπό καθαίρεση ιερέα που είχε επιτεθεί με καυστικό υγρό εναντίον Μητροπολιτών και άλλων ιερωμένων στη Μονή Πετράκη, προχώρησε η ανακρίτρια.

Η κατηγορία για την επίθεση που είχε γίνει μέσα στο συνοδικό δικαστήριο στα μέσα του περασμένου Ιουνίου, άλλαξε από βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή καθώς η εργαστηριακή έρευνα έδειξε ότι το καυστικό υγρό που έριξε κατά εννέα ατόμων πιστοποιήθηκε ότι είναι βιτριόλι.

Ο συνήγορος αντέδρασε λέγοντας ότι δεν μπορεί να στοιχειοθετήσει η κατηγορία με το σκεπτικό ότι η ρίψη έγινε «εκ του μακρόθεν».

“Απορώ γιατί η εισήγηση της κυρίας ανακρίτριας μετά από τρεις μήνες από την απολογία του κατηγορουμένου αλλάζει και για ποιο λόγο αλλάζει. Θα καταπέσει λοιπόν, αυτή είναι η άποψη μου στο συμβούλιο, το οποίο μετά την ανάκριση θα συγκληθεί, αλλά και στο δικαστήριο γιατί είναι κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η εκ του μακρόθεν ρίψης του υγρού ως απόπειρα ανθρωποκτονίας” δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Ωστόσο δεν έπεισε την ανακρίτρια που τον κάλεσε να τον ενημερώσει και έδωσε προθεσμία στον κατηγορούμενο να απολογηθεί την Τρίτη 2 Νοεμβρίου.

Mε πληροφορίες από ertnews
Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !