Θρίλερ στο Άγιο Όρος με τους προσκυνητές: Άκαρπες οι έρευνες της Πυροσβεστικής

 


Σε εξέλιξη οι έρευνες της Πυροσβεστικής


Σε εξέλιξη έρευνες της Πυροσβεστικής - Δεν βρέθηκαν ίχνη των δύο Ουκρανών προσκυνητών στο Άγιο Όρος - Όλες οι τελευταίες εξελίξεις

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εξαφάνιση δύο Ουκρανών προσκυνητών στο Άγιο Όρος από το βράδυ της Παρασκευής, οι οποίοι αποτελούσαν μέρος ομάδας που έκανε αναρρίχηση στο όρος Άθως εν μέσω «Μπάλλου». Προς το παρόν, οι ομάδες διάσωσης, σύμφωνα με την ενημέρωση του Newsbomb.gr με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δεν έχουν εντοπίσει ίχνη των δύο Ουκρανών με τις έρευνες να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και την αγωνία των υπόλοιπων μελών της ομάδας να χτυπά «κόκκινο».

Το χρονικό της περιπέτειας των δύο προσκυνητών


Κι ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» σάρωνε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα, μία ομάδα Ουκρανών προσκυνητών αποφάσισε να ανέβει στο όρος Άθως το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με το voria.gr, την ώρα που η ομάδα, η οποία αποτελείτο από 9 άτομα, κατέβαιναν το βουνό, δύο Ουκρανοί αποπροσανατολίστηκαν και αποσπάστηκαν από τους υπόλοιπους. Όταν οι υπόλοιποι αντιλήφθηκαν την απουσία τους επέστρεψαν για να τους βρουν χωρίς όμως αποτέλεσμα. Όπως επισημαίνουν τα μέλη της ομάδας, χάθηκαν στο Όρος Άθως πλησίον της Μονής Αγίου Παύλου.

Στις 6 το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση για τον εντοπισμό των δύο ατόμων. Από τότε έως και αυτή την ώρα οι προσπάθειες εντοπισμού των προσκυνητών συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, χωρίς αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα κινητοποιήθηκαν συνολικά 8 Πυροσβέστες με ομάδα Ο.Ο.Ε.Δ. της 2ης ΕΜΑΚ.

Τόνους λάσπης στον ποταμό Ανθεμούντα


Την ίδια ώρα η Θεσσαλονίκη δοκιμάζεται μετά τις χθεσινές ισχυρές βροχοπτώσεις, με τον ποταμό Ανθεμούντα να υπερχειλίζει κατεβάζοντας με ορμή τεράστιες ποσότητες νερού και φερτών υλικών. Η ορμή του νερού ήταν τέτοια που παρέσυρε τόνους από λάσπη και άλλα φέρτα υλικά με συνέπεια να φράξει η κοίτη του ποταμού στο ύψος της γέφυρας της Ιντερσαλόνικα. Τα νερά κάλυψαν τη γέφυρα και πλημμύρισαν παρακείμενα οικόπεδα.
Ανθεμουντας επαρχιακή οδός Θεσσαλονίκης - Περαίας

Αυτή την ώρα μηχανηματα έργου συνεχίζουν την απομάκρυνση των φερτών υλικών από την κοίτη του ποταμού έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή του και να μην υπερχείλισει ξανά σε περίπτωση νέας κακοκαιρίας.

Ιδιοκτήτης με μάντρα οικοδομικών υλικών που βρίσκεται δίπλα στο ποτάμι αναφέρει ότι 30 χρόνια που είναι στο σημείο τέτοιο πράγμα δεν έχει ξαναδεί. "Ήταν τόση η ορμή του ποταμού που παρέσυρε τα πάντα, έσπασε το ανάχωμα από την απέναντι πλευρά και άρχισε να βγαίνει στον δρόμο, τρομαξαμε πάρα πολύ, αλλά ευτυχώς δεν είχαμε κάποια καταστροφή", είπε στη Voria.gr.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !