Την 1η Νοεμβρίου η παρουσίαση του ελληνικού Chaos


Η Spyros Panopoulos Automotive ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα πως το πολυαναμενόμενο Chaos, το πρώτο ultracar του κόσμου, θα αποκαλυφθεί επίσημα την Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.


Στόχος της ελληνικής εταιρείας, που ανήκει στον Σπύρο Πανόπουλο, ήταν να παρουσιάσει το αυτοκίνητο στην Έκθεση της Γενεύης. 

Η ματαίωση του ελβετικού σαλονιού, διαφοροποίησε τα σχέδια της κι έτσι το hypercar ή ultracar όπως επιθυμεί να το περιγράφει ο ιδιοκτήτης της, θα κάνει ντεμπούτο μέσα από την ιστοσελίδα της SP Automotive.Στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, η παρουσίαση θα γίνει από κάποιο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης σε ένα νέο κέντρο – εργοστάσιο, του οποίου η τοποθεσία διατηρείται σαν επτασφράγιστο μυστικό. Αυτό βέβαια που κάνει μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός ότι, οι δοκιμές του Chaos θα πραγματοποιηθούν από τη διάσημη βρετανική εκπομπή «Top Gear» του τηλεοπτικού κολοσσού BBC.


Mάλιστα, η ελληνική εταιρεία θα επιχειρήσει να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, έχοντας ως χορηγό τη Red Bull. Το πού θα γίνει η προσπάθεια, πότε και με ποιον οδηγό πίσω από το τιμόνι, δεν έγινε γνωστό.

Επίσης, το Chaos θα επισκεφθεί την περιβόητη πίστα του Nurburgring, ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων κατασκευαστών για την κατάρριψη του ρεκόρ γύρου, ενώ ανάλογη προσπάθεια θα γίνει στη διαδικασία της επιτάχυνσης στα 0-402 μέτρα (1/4 μιλίου).

Παράλληλα, την 1η Νοεμβρίου, η SP Automotive θα παρουσιάσει την πρότασή της στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα πόλης, αλλά κι ένα υδρογονοκίνητο supercar. Προφανώς, πρόκειται για concept.

Τέλος, η Spyros Panopoulos Automotive, γνωστοποίησε πως ξεκίνησε να δέχεται παραγγελίες για το Chaos. Όσο για την τιμή του, την αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε πως, για την κίνηση φροντίζει ένας V10 κινητήρας με δύο υπερσυμπιεστές, 40 βαλβίδες, καθώς και 20 στο σύνολο μπεκ ψεκασμού του καυσίμου. Εκκεντροφόροι και στροφαλοφόρος είναι κατασκευασμένοι από τιτάνιο, το μοτέρ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και η ισχύς διαμορφώνεται στους 2.000 ίππους στη βασική έκδοση και στους 3.000 ίππους στην μεγαλύτερη.


Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !