Ελλάδα : Είμαστε η “ακριβότερη” χώρα παγκοσμίως στα Mobile Data – “Μπράβο” μας


“Μπράβο” σε όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας – καταφέρατε να κάνετε την χώρα μας την “ακριβότερη” παγκοσμίως στα Mobile Data !


Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανέφερε η StockApps, τον Ιούλιο ο συνολικός αριθμός ατόμων που χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο παγκοσμίως πλησίασε τα 5,3 δισεκατομμύρια, δηλαδή περίπου το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού.


Αυξήθηκαν κατά 117 εκατομμύρια άτομα ή 2,3 % με βάση τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στην έκθεση We Are Social Digital 2021.

Η Ευρώπη ήταν η περιοχή με τους περισσότερους χρήστες κινητών τηλεφώνων πέρυσι, καθώς το 86% των Ευρωπαίων κατείχε κινητό τηλέφωνο και ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στο 87% έως το 2025.

Η Βόρεια Αμερική ήταν η επόμενη με το 84% του πληθυσμού στην ήπειρο να έχει κινητό τηλέφωνο τηλέφωνο. Μέχρι το 2025, ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί στο 85%. Σύμφωνα με την Hootsuite, από τον Ιούλιο, τα smartphones αντιπροσώπευαν 6,4 δισεκατομμύρια ή το 79% των παγκόσμιων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας σε σύγκριση με τα 310 εκατομμύρια των Router, tablet και φορητούς υπολογιστές που έχουν έως και 3,8% στο μερίδιο της αγοράς.

Η αύξηση των χρηστών smartphone θα πρέπει να συνοδεύεται από αύξηση της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας. Από το πρώτο τρίμηνο του 2020 έως το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, η παγκόσμια μέση μηνιαία κίνηση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας έφτασε τα 66 exabytes (ή δισεκατομμύρια gigabytes) το πρώτο τρίμηνο του 2021, ένα άλμα κατά 68% σε ετήσια βάση.
Το 67% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει κινητό τηλέφωνο, αλλά ποια χώρα διαθέτει τα φθηνότερα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας και ποια τα πιο ακριβά;

Από την συντριπτική πλειοψηφία αυτής της κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, το 73%, προήλθε από συσκευές Android. Παρά το γεγονός ότι αποτελούν τόσο μεγάλο ποσοστό της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, οι χρήστες των Android συσκευών κατανάλωσαν 1,8% λιγότερα δεδομένα από το ποσό που χρησιμοποιήθηκε κατά το προηγούμενο έτος. Το 26,3% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων κινητής τηλεφωνίας προέρχεται από χρήστες iOS.

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποια χώρα προσφέρει τα λιγότερο ακριβά δεδομένα κινητής τηλεφωνίας;



  • Τα δεδομένα στο Ισραήλ για κινητά κοστίζουν 5 σεντ ανά GB.
  • Ακολούθησαν η Ιταλία και η Ρωσία με 27 σεντ και 29 σεντ ανά GB, αντίστοιχα.
  • Στις ΗΠΑ, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας κοστίζουν κατά μέσο όρο 3,33 $ ανά GB, που είναι ακριβότερα από τα 1,42 $ ανά GB που χρεώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Η Ελλάδα κατατάσσεται ως η πιο ακριβή χώρα για δεδομένα κινητής τηλεφωνίας με μέση τιμή στα 8,16 $ ανά GB (Μπράβο μας – Πρώτοι εκεί που δεν πρέπει για μία ακόμη φορά).
  • στα ΗΑΕ (7,62 $ ανά GB)
  • στη Νέα Ζηλανδία (6,99 $)
  • και στον Καναδά (5,72 $).

Όπως καταλαβαίνετε, να μας λείπει αυτή η πρωτιά, και θα πρέπει επιτέλους κάποιος να λάβει δράση για αυτή την απαράδεκτη τιμολόγηση που ακολουθούν όλοι οι πάροχοι στην χώρα μας. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο τραγική εάν γίνει μία αναλογική αντιπαράθεση με το μέσο εισόδημα του “πλούσιου” Έλληνα σε σχέση με όλες τις άλλες χώρες.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !