Είναι το πρώτο πλοίο που κινείται με H2O - Είναι τo MF Hydra της Norled και κερδίζει τον τίτλο "πλοίο της χρονιάς"


Η Skipsrevyen απένειμε το MF Hydra, το πρώτο πλοίο στον κόσμο με υδρογόνο, το πλοίο της χρονιάς 2021. 


Ο υπουργός Μεταφορών της Νορβηγίας Knut Arild Hareide παρέδωσε το βραβείο στο πλοίο την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου.

Το MF Hydra χτίστηκε για την Norled στο Westcon Yard και σχεδιάστηκε από την LMG Marin.

«Ο συνδυασμός υδρογόνου και ηλεκτρικής ενέργειας καθιστά την MF Hydra ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον πλοία στον κόσμο. Το υδρογόνο, το οποίο είναι καύσιμο μηδενικών εκπομπών, δείχνει επίσης πολλά υποσχόμενα σημάδια εναλλακτικού καυσίμου για τα πλοία, ακόμη και σε μεγαλύτερες αποστάσεις », δήλωσε ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής και αρχισυντάκτης του Skipsrevyen Gustav Erik Blaalid.

«Το MF Hydra είναι το πρώτο πλοίο υδρογόνου που εγκρίθηκε από τη Νορβηγική Διεύθυνση Ναυτιλίας, τη Νορβηγική Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας και Έκτακτης Ανάγκης (DSB) και την Det Norske Veritas (DNV). Μέσω του έργου, αναπτύχθηκε η γνώση που θα έχει μεγάλη αξία μεταφοράς σε έναν μελλοντικό στόλο πλοίων μηδενικών εκπομπών και συνεπώς θα συμβάλει θετικά στη μείωση των εκπομπών », δήλωσε ο Blaalid.

«Αυτή η αναγνώριση σημαίνει πολλά για την Norled. Το MF Hydra είναι ένα σκάφος στο οποίο έχουμε δουλέψει αρκετά χρόνια, έχουμε επενδύσει πολύ χρόνο και προσπάθεια και έχουμε συνεργαστεί με πολλά. Αυτό είναι ένα βραβείο που μοιραζόμαστε με όλους τους συνεργάτες μας », δήλωσε η CEO της Norled, Heidi Wolden.

Το MF Hydra σηματοδοτεί την έναρξη της περιπέτειας υδρογόνου. Είναι ένα ορόσημο για τη βιομηχανία και για τον Norled. Το 2014 είχαμε την τιμή να κερδίσουμε το πλοίο της χρονιάς για το MF Ampere. Alsoταν επίσης η αρχή μιας ηλεκτρικής επανάστασης στη βιομηχανία των πορθμείων. Έξι χρόνια αργότερα κερδίσαμε το βραβείο με ένα δοχείο υδρογόνου, το MF Hydra.

«Το κλειδί για μια επιτυχημένη επιτυχία με την πράσινη βάρδια και το δοχείο υδρογόνου MF Hydra είναι σαφώς η συνεργασία. Συνεργασία με τους προμηθευτές μας, τους υπαλλήλους και τους πελάτες μας. Χωρίς το σαφές όραμα και τη βούληση των αρχών της Νορβηγίας να επιλέξουν νέες πράσινες λύσεις και να επενδύσουν σε αυτές, δεν θα το είχαμε επιτύχει », δήλωσε η Χάιντι Βόλντεν.

Το πλοίο της χρονιάς είναι το πιο διάσημο βραβείο της κριτικής επιτροπής του κλάδου για τη νορβηγική τεχνολογία πλοίων και την καινοτομία. Το έπαθλο απονέμεται ετησίως σε σκάφος Νορβηγικής κατασκευής σε νορβηγικό ναυπηγείο.

Οι αναγνώστες του Skipsrevyen προτείνουν τους υποψηφίους για το βραβείο και μια κριτική επιτροπή από επαγγελματίες κάνει την επιλογή. Οι συνεργάτες της Skipsrevyen για το πλοίο της χρονιάς είναι η NME (Norwegian Maritime Exporters, NTNU (Norwegian University of Science and Technology), η Νορβηγική Ένωση Εφοπλιστών, η Νορβηγική Βιομηχανία, η Maritime Bergen, τα Νορβηγικά Ναυπηγεία και το Θαλάσσιο Φόρουμ.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !