Ντου της αστυνομίας στο ματς Βραζιλία – Αργεντινή για να συλλάβει Αργεντίνους παίκτες λόγω Covid


O προπονητής της Αργεντινής Λιονέλ Σκαλόνι διαπληκτίζεται με τον παίκτη της Βραζιλίας Ριμπέϊρο μετά την είσοδο τν υγειονομικών. EPA/Sebastiao Moreira 06/09/2021


Ανευ προηγουμένου είναι τα όσα συνέβησαν χθες ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης η Αστυνομία -κατόπιν υποδείξεως της υγειονομικής υπηρεσίας της Βραζιλίας- μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Σάο Πάολο και διέκοψε το ματς, για να συλλάβει 4 παίκτες των φιλοξενούμενων που «εισήλθαν παράνομα» στη χώρα από την Αγγλία!

Στελέχη του ANVISA, του φορέα που δρα εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας της Βραζιλίας, μπήκε στο γήπεδο για να συλλάβει και να απελάσει τους παίκτες της Εθνικής Αργεντινής, οι οποίοι –όπως υποστηρίζει ο ANVISA- είπαν… ψέματα για να εισέλθουν στη χώρα!

Οπως προκύπτει από ανακοίνωση, οι Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Εμιλιάνο Μαρτίνες, Κρίστιαν Ρομέρο «παραβίασαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα», καθώς έδωσαν ψευδή στοιχεία και τις τελευταίες 14 μέρες, πριν μπουν στην Βραζιλία, βρίσκονταν στην Αγγλία, χώρα για τους ταξιδιώτες της οποίας ισχύουν αυξημένοι περιορισμοί στη Βραζιλία. Και παρά τις «συστάσεις» που έγιναν πριν από το ματς οι τρεις παίκτες και ο Εμιλιάνο Μπουεντία μπήκαν κανονικά στο πούλμαν της ομάδας και πήγαν στο γήπεδο.

Με βάση δημοσίευμα στην ηλεκτρονική σελίδα της “Ole”, ο Λιονέλ Μέσι, σοκαρισμένος απ’ όσα συνέβαιναν, τόνισε πως η Αργεντινή δεν πρόκειται να παίξει τα υπόλοιπα 85 λεπτά υπό αυτές της συνθήκες. «Φεύγουμε. Είναι ντροπή, βρισκόμαστε στην Βραζιλία εδώ και τρεις μέρες και δεν έχει συμβεί τίποτα» ήταν τα λόγια του «ψύλλου», ενώ ο τεχνικός της Αργεντινής, Λιονέλ Σκαλόνι, σε δική του τοποθέτηση ανέφερε: «Γιατί δεν ήρθαν να μας ψάξουν στο ξενοδοχείο;»

Τελικά, ο διαιτητής Χόρχε Βαλενθουέλα από τη Βενεζουέλα διέκοψε οριστικά την αναμέτρηση. Όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική συνομοσπονδία της CONMEBOL, «… ο διαιτητής κι ο παρατηρητής αγώνα θα υποβάλουν την έκθεσή τους στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA, η οποία θα καθορίσει τα επόμενα βήματα. Αυτές οι διαδικασίες διέπονται αυστηρά από τους ισχύοντες κανονισμούς. Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι μία διοργάνωση της FIFA. Όλες οι αποφάσεις σχετικά με την οργάνωση και την εφαρμογή υπόκεινται στην απόλυτη εξουσία αυτού του οργανισμού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σάο Πάολο, Μπραζίλ

 

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !