Αστεροειδής στο μέγεθος του αγάλματος της Ελευθερίας θα περάσει ξυστά από τη Γη


Πόσο ξυστά όμως θα περάσει άραγε;


Τα μεγέθη είναι σχετικά στο σύμπαν και στο διάστημα. Μπορεί κάτι πολύ μικρό να έχει μεγάλη ταχύτητα και να κάνει μεγάλη ζημιά όπου πέσει. Έτσι λοιπόν και αυτός ο αστεροειδής που θα φτάσει σύντομα στη Γη αλλά θα την περάσει ξυστά, είναι κάτι που μας τρομάζει λίγο.

Αστεροειδής μεγαλύτερος από το Άγαλμα της Ελευθερίας θα πετάξει πέρα ​​από τη Γη και σχεδόν θα την ακουμπήσει. Λίγο πιο πέρα να ήταν μάλλον θα είχαμε πρόβλημα.

Ο αστεροειδής αυτός έχει ονομαστεί από τη ΝASA 2021 NY1 και θα περάσει από μία απόσταση ξυστά από τη Γη που θα είναι 1,561,063 χιλιόμετρα. Μπορεί να ακούγονται πολλά αλλά σε διαστάσεις του διαστήματος είναι απλά «ξυστά».

Ο αστεροειδής αυτός ταξιδεύει με 27 φορές μεγαλύτερη ταχύτητα από την ταχύτητα του ήχου και βρίσκεται 193 εκατομμύρια χιλιόμετρα από τον ήλιο. Αυτό σημαίνει πως είναι ένα αντικείμενο πολύ κοντινό στη Γη σύμφωνα μα τη ΝΑSA.

Αυτό που μας λέει η NASA είναι πως αυτό τον καιρό περνάμε τον λεγόμενο καιρό του Autumnal Equinox, μία περίοδο δηλαδή που πολλά αντικείμενα με μεγάλη ταχύτητα περνάνε πολύ κοντά από τον πλανήτη μας.

Ας ευχηθούμε κανέναν να μην βρει το στόχο.

Δες εδώ πως μοιάζει το Autumnal Equinox:1069.gr
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !