Θέλουν να εμποδίσουν την έκθεση αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο


Σύμφωνα με Γερμανικά και όχι μόνο δημοσιεύματα, ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή ετοιμάζουν εμπόδια στους διοργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Μονάχου, ενώ κυκλοφορεί και σχετικό hashtag για τη μεγιστοποίηση της κινητοποίησης.

Με το #blockIAA οι «πράσινοι» ακτιβιστές θέλουν να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα κατά των αυτοκινητοβιομηχανιών και υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Έκθεση Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) που για 70 σχεδόν χρόνια γινόταν στη Φρανκφούρτη, φέτος είναι προγραμματισμένη να γίνει στο Μόναχο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μέχρι στιγμής, η VDA (Verband der Automobilindustrie) αντιμετώπισε πολλά εμπόδια στη διοργάνωση της εκδήλωσης που με τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία, θα έχει έτσι και αλλιώς πολλές ιδιαιτερότητες.

Μέσα σε όλα τα υπόλοιπα θέμα που έχουν οι διοργανωτές να αντιμετωπίσουν, είναι και αυτό της πρόθεσης των ακτιβιστών για την προστασία του περιβάλλοντος, που προετοιμάζουν κάποιες κινητοποιήσεις «κόντρα» στην Έκθεση που έχει επίκεντρο τα «δαιμονοποιημένα» αυτοκίνητα.


Οι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή, έχουν και ένα hashtag για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διάδοση της προσπάθειάς τους, το #blockIAA. Μια ομάδα διαμαρτυρίας με την ονομασία «Sand in the Gears» («Άμμος στα γρανάζια») δήλωσε πρόσφατα πως «Το Σεπτέμβριο θα γίνουμε εμπόδιο στην καταστροφική τρέλα του αυτοκινήτου», για να συνεχίσει με την επισήμανση πως «ούτε από κοινωνική ούτε από οικολογική άποψη τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αποτελούν λύση. Οδεύουμε ανεξέλεγκτοι προς μια κλιματική καταστροφή.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !