Ασφαλιστικές: Αντιμέτωπες με αυξημένες αποζημιώσεις λόγω των πυρκαγιών


Σε κατάσταση έκτακτης επαγρύπνησης βρίσκονται οι ασφαλιστικές εταιρείες από την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας των πυρκαγιών σε Βόρεια Αττική, Ηλεία, Μεσσηνία, Μάνη και βέβαια στη Βορ. Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι οι ζημιές από τις πυρκαγιές θα είναι υψηλές και ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις συνολικές αποζημιώσεις που πληρώθηκαν πέρυσι από τις φυσικές καταστροφές στη «Θάλεια» (Αύγουστος) και τον «Ιανό» (Σεπτέμβριο-Οκτώβριο).

Είναι χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της ανησυχίας ταυτόχρονα, ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές προχωρούν εκτάκτως σε προγράμματα διευκόλυνσης των ασφαλισμένων για την άμεση αντιμετώπιση των ζημιών, προσφορά ιατρικής βοήθειας εάν είναι απαραίτητη καθώς και προγράμματα διευκόλυνσης για τις πληρωμές των ασφαλίστρων τους.

Ενδεικτικά αντίστοιχα προγράμματα έχουν ανακοινώσει η Interamerican, η Εθνική Ασφαλιστική, η Metlife, η Εurolife, η Groupama, η Ergo, η Interlife, η NN Hellas, ενώ θα αυξηθούν οι εταιρείες που θα ανακοινώσουν μέτρα ανακούφισης ασφαλισμένων και μη ασφαλισμένων (στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Σε Κρυονέρι, Αφίδνες, Βαρυπόμπη οι μεγαλύτερες ζημιές


Με τις πυρκαγιές να συνεχίζονται δυστυχώς, η καταμέτρηση των ζημιών θα ξεκινήσει δύο ή τρεις μέρες μετά το σβήσιμο και με τις πρώτες αιτήσεις των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως μέσα από την ασφαλιστική αγορά, οι αρχικοί φόβοι είναι ότι οι μεγαλύτερες ζημιές είναι κυρίως σε βιομηχανικές και επιχειρηματικές μονάδες στο Κρυονέρι, στις Αφίδνες και στη Βαρυπόμπη, σε ζημιές αυτοκινήτων Ι.Χ. και μεταφορικών σε όλη την επικράτεια που επλήγη από τις πυρκαγιές και λιγότερο σε σπίτια.

Όπως χαρακτηριστικά μας είπε στέλεχος εταιρείας από τον κλάδο περιουσίας, τα περισσότερα σπίτια που κάηκαν σε Βορ. Εύβοια , Ηλεία, Μεσσηνία, Μάνη είναι παλιές ανασφάλιστες αγροικίες. Ασφαλισμένα σπίτια υπήρχαν κυρίως στη Βαρυμπόμπη, στον Αγ. Στέφανο.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι σωρευτικές αποζημιώσεις που πλήρωσαν οι ασφαλιστικές πέρυσι για την «Θάλεια» και τον «Ιανό» ξεπέρασαν τα 50 εκατ. ευρώ και ήταν οι μεγαλύτερες αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές που πληρώθηκαν μετά τις ζημιές στη Μάνδρα το φθινόπωρο του 2017, εξαιρουμένων βεβαίως των αποζημιώσεων που πληρώθηκαν στη φονική πυρκαγιά του Ματιού το καλοκαίρι 2018 που μόνο για υλικά αγαθά (σπίτια, επαγγελματικές στέγες, αυτοκίνητα) ξεπερνούσαν τα 37 εκατ. ευρώ.

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !