Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό σήμερα με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους - Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία


Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα


Φθινοπωρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο 21 Αυγούστου, σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Ωστόσο, το καλοκαίρι θα επιστρέψει πολύ σύντομα…

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, και προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία.

Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 18 έως 33, στη Θεσσαλία από 19 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 33, στη Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 20 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 32, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 22 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 37, στις Κυκλάδες από 22 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 25 έως 33 και στην Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και το μεσημέρι και απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 και τοπικά έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Καιρός: Η πρόγνωση για όλη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από αργά το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές με βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και στην κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Το βράδυ από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και κατά τόπους στη Κρήτη 33 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Tags :-
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !