Φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά απειλεί τα χωριά Γαλατσώνα, Αβγαριά και Ασμίνι – Μάχη στο μέτωπο προς Ιστιαία [Βίντεο]

 
Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά που μαίνεται για έβδομη ημέρα στην Εύβοια και η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Όλοι περιμένουν τα εναέρια μέσα, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.


Λίγο πριν είχαμε αναζωπύρωση στη Γαλατσώνα, που είναι μόνιμος πονοκέφαλος το τελευταίο 24ωρο, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό. Οι προσπάθειες πυροσβεστών, ντόπιων και εθελοντών έχουν επικεντρωθεί σε Πευκί, Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες, όπου προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια στα χωριά αυτά. Αντιπυρικές ζώνες, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, δημιουργούνται 4 χλμ έξω από την Ιστιαία.

Αγωνία για το πύρινο μέτωπο στο Ασμίνι - Οχυρώνονται οι Καματριάδες

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό. Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση.

Φωτιά εύβοια

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι ενώ γίνονται αγωνιώδεις προπάθειες για να περιοριτεί το μέτωπο προς Ιστιαία όπως θα δείτε και στα παρακάτω βίντεο.

Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο ενώ αν περάσει και από το χωριό Καματριάδες θα κατευθυνθεί προς τα Λουτρά της Αιδηψού.

thetoc.gr 
Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !