Υπάρχει ένεση οξυγόνου που μας επιτρέπει να ζούμε κάτω από το νερό;


Ναι, και όμως υπάρχει. 
Υπάρχει “ΕΝΕΣΗ ΟΞΥΓΟΝΟΥ” που σου επιτρέπει να ζεις ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΝΑΣΑ!


Όταν ένας ασθενής πάσχει από οξεία πνευμονική ανεπάρκεια ή απόφραξη του αεραγωγού, το αίμα του χρειάζεται οξυγόνο - και γρήγορα. Χωρίς αρκετή ροή αίματος στην καρδιά και τον εγκέφαλο, μπορεί να υποστεί καρδιακή ανακοπή ή μαζική εγκεφαλική βλάβη.

Συχνά όμως, τα πολύπλοκα μηχανήματα που απαιτούνται για τη διατήρηση του οξυγόνου του αίματος δεν είναι τόσο εύκολα διαθέσιμα. Τι θα γινόταν αν υπήρχε προσωρινή διόρθωση για ασθενείς που χρειάζονται βιαστικό οξυγόνο;

Αυτή η λύση μπορεί να έχει ήδη δρομολογηθεί. 

Μια ομάδα ερευνητών στο Boston Children's Hosptial δημοσίευσε στο τεύχος Ιουνίου του Science Translational Medicine τα αποτελέσματα έρευνας όπου φαίνεται να ανέπτυξε μικροσκοπικά μικροσωματίδια γεμάτα οξυγόνο που μπορούν να εγχυθούν κατευθείαν στις φλέβες ενός ατόμου για να οξυγονώσουν γρήγορα το αίμα του, δίνοντας στους γιατρούς περισσότερο χρόνο για να εκτελέσουν πιο πολύπλοκες διαδικασίες διάσωσης ζωής.

 

Στην ουσία προσφέρει στο αίμα το οξυγόνο που θα υπήρχε σε αυτό αν το άτομο ανέπνεε κανονικά.

Μπορεί αυτή η διαδικασία να χρησιμοποιηθεί και στις καταδύσεις


Το θέμα είναι πως αυτή η εφεύρεση ανοίγει καινούργιες πόρτες και στην κατάδυση και στην επιβίωση των ανθρώπων κάτω από το νερό! 

Φυσικά το να έχεις τα κατάλληλα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα δεν αναιρεί το ότι αν πας να εισπνεύσεις μέσα στη θάλασσα θα μπει νερό στα πνευμόνια σου!

Πόσες φορές έχω σκεφτεί και πόσο πολύ θα ήθελα να "αναπνέω" κάτω από το νερό! 
Θα το δοκιμάζατε;

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !