Άδειασαν τα ξενοδοχεία στην Εύβοια - 9 στις 10 κρατήσεις ακυρώθηκαν


Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Εύβοια.

Πριν καλά καλά οι κάτοικοι της Εύβοιας μετρήσουν τις πληγές από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές, οι επαγγλεματίες του τουρισμού καλούνται να ανέβουν ακόμη έναν Γολγοθά.

Για αυτή και την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή τις δύο εβδομάδες που όλα τα τουριστικά μέρη σφίζουν από επισκέπτες, στη Βόρεια Εύβοια εννέα στις δέκα κρατήσεις από τουρίστες έχουν ακυρωθεί.

Όπως ανέφερε μάλιστα και το ρεπορτάζ του OPEN, oι μόνοι πελάτες που πηγαίνουν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και στα υπόλοιπα μαγαζιά είναι οι πυροσβέστες από την Ευρώπη και οι εθελοντές που έσπευσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της φωτιάς.

Με φόντο τη συγκεκριμένη κατάσταση, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αιδηψού, Θεόδωρος Ρουμελιώτης μίλησε στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού για την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι επαγγελματίες του τουρισμού και απηύθυνε έκκληση για βοήθεια.

Όπως ανέφερε, από τις περίπου 20.οοο - 25.000 κλίνες που διαθέτει η ευρύτερη περιοχή, η πληρότητα αυτή τη στιγμή δεν ξεπερνά δυστυχώς το 5%, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν ακυρωθεί όλες.

"Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι ότι γυρνάμε τις προκαταβολές πίσω κι αυτό είναι μεγάλη οικονομική καταστροφή. Καλώ τον κόσμο να έρθει πίσω. Η Αιδηψός είναι ασφαλής. Η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει. Οι φωτιές έχουν σβήσει. Καλό είναι να έρθουν, να επισκεφθούν τον τόπο μας (οι τουρίστες). Να κάνουν τις διακοπές τους. Θα περάσουν καλά και με αυτόν τροπο θα στηρίξουν και την Αιδηψό και την ευρύτερη περιοχή που αυτή τη στιγμή το έχει ανάγκη. Είναι μια στήριξη για εμάς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουμελιώτης, περιγράφοντας το δράμα των ανθρώπων του τουρισμού.

"Σίγουρα ακόμα υπάρχει φόβος, αλλά ο κόσμος δείχνει συνεχώς την αλληλεγγύη του και το ίδιο θα κάνει και τώρα ελπίζω", πρόσθεσε.


thetoc.gr 

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !